Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terária v bytě = plíseň v bytě?

Ahoj. Mám doma asi tak patnáct terárií, různě rozmístěných po bytě. Většinou jsou v nich hroznýšovití hadi, kteří nepotřebují nějakou extrémní vlhkost v teráriu. Pouze v jednom mám bazilišky zelené. Tam je vlhkost přeci jenom větší. Zajímalo by mě, jestli ta vlhkost z terárií může nějak výrazně působyt na vznik plísně v horních rozích místnosti. Členové naší domácnosti tvdí, že je to od toho. Proto by mě zajímalo jaké s tím máte zkušenosti vy. Díky za odpovědi. PYTHON.

Předmět Autor Datum
Od toho to není. Je to špatným větráním. Nedávali jste v poslední době (před vznikem plísní) plastov…
halapremek 10.02.2008 18:08
halapremek
Jj, stejná zkušenost Přemku.
malpolon 10.02.2008 18:12
malpolon
Máš pravdu. Asi tak před dvěma lety jsme dávali plastová okna. Samozřejmě že větráme, ale asi by to…
PYTHON 10.02.2008 18:14
PYTHON
Terárii to určitě není. Máme pokoj v podkroví, střešní dřevěná okna a přesto se tvoří plíseň v rozíc…
boaedon 10.02.2008 18:25
boaedon
Ptal jsem se na to stavebního dozoru - Prý je to tím větráním. Venkovní zdi plesniví proto, že promr…
halapremek 10.02.2008 18:33
halapremek
Nejedná se jen o plastová okna ale i dřevěná eurookna s kvalitním těsněním. Doporučuji část klasické…
Hugo 11.02.2008 09:56
Hugo
Ano,samozřejmě se jedná o těsnící schopnosti toho okna, ne o materiál. Využívá někdo "mikroventilaci…
halapremek 11.02.2008 13:20
halapremek
Tuto mikroventilaci nedoporučuji, 1. Občas se okno samovolně otevře (přiznání výrobce), 2. Je problé…
Hugo 11.02.2008 14:13
Hugo
Zdravím, já mikroventilaci používám skoro nepřetržitě a zatím žádný problém se samovolným otevřením…
SNBák 15.12.2008 14:54
SNBák
Naši s plísněma taky bojujou a mikroventilace jim dost pomáhá. Žádný špatný zkušenosti s ní nemaj. N…
Sharkie 11.02.2008 15:01
Sharkie
Mě taky plesnivěly rohy v pokoji, kde jsem měl veliký (ze shora nekrytý) akvaterárko s želvama. Vody…
knoxville 11.02.2008 15:23
knoxville
Dobrý den, je to způsobeno kondenzací vlhkosti na studených stěnách, máte tam tepelné mosty. Mám pro…
Ladislav.C 15.12.2008 10:43
Ladislav.C
Jinak teda mě se rovněž osvědčilo přidat při malování do barvy prostředek Fungisan - po nastěhování…
Arutha 15.12.2008 11:57
Arutha
Lidi, měli jsme stejnej problém a dělá se furt do kola jedna chyba - používá se právě kontinuální, l… poslední
VH 15.12.2008 15:38
VH

Ptal jsem se na to stavebního dozoru - Prý je to tím větráním. Venkovní zdi plesniví proto, že promrzají zvenku a rozdíl teplot vnitřku a venku na té zdi kondenzuje vodu. Bylo mi řečeno použít alespoň tak 10cm polystyren - zateplit a pak by to nemělo být tak kruté. Prý si lidi myslí, že u starých baráků (bytů) dají plasťáky a je hotovo. Chce to buď komplexní vyřešení zateplení (abychom se vyhnuli rosným bodům na zdi (myslím kolem 12°C)) a nebo větrat poněkud víc a lépe na průvan. Taky jsem tu byl z koupelny šílený. ;-)

Nejedná se jen o plastová okna ale i dřevěná eurookna s kvalitním těsněním. Doporučuji část klasického gumového těsnění v oknech vyměnit za perforované. ( Na horní straně vyměnit vnitřní těsnění na bočních stranách vnější - ne obráceně jinak tam může zatékat.)

Zdravím, já mikroventilaci používám skoro nepřetržitě a zatím žádný problém se samovolným otevřením okna nebyl. Používám jí právě kvůli plísni a ta se mi za celou dobu nikde neobjevila. K tomu samozřejmě pravidelně větrám. Terárka mám taky všude možně, nemám jednu místnost extra pro terárka.

Mě taky plesnivěly rohy v pokoji, kde jsem měl veliký (ze shora nekrytý) akvaterárko s želvama. Vody se odpařovalo fakt hodně a všichni plísně sváděli právě na želvy. Nakonec za to mohli olejový malby na zdech, máme starej barák a nikdo tenkrát neuzkoumal co je pod malbou. Byla tam snad centimetrová vrstva různě barevnejch olejovek :) Zdi prostě "nedejchali", veškerá vlhkost se zachytávala na zdech a pak to plesnivělo. Ale tohle v paneláku, nebo novostavbě samozřejmě nehrozí :)

Dobrý den, je to způsobeno kondenzací vlhkosti na studených stěnách, máte tam tepelné mosty. Mám pro Vás řešení, tepelně izolační nátěr na bázi nanotechnologie, který zabrání kondenzaci a zárověň Vám ušetří náklady spojené s vytápěním. Cena za 3,9 l je 3990,- a vystačí cca na 24m2 plochy. Tyto problémy, které máte ve starém domě se dají velmi dobře tímto nátěrem vyřešit. Pokud máte zájem mohu Vám jej zaslat na dobírku kontaktujte mě na mail: Ladislav.cendelin@seznam.cz nebo na tel. 777793410 .

Jinak teda mě se rovněž osvědčilo přidat při malování do barvy prostředek Fungisan - po nastěhování do starého baráku, který byl dva roky prázdný, jsme plesnivěli docela dost, teď už to fachá dobře. v místnosti s terárkama máme odvlhčovač, denně v něm zkondenzuje 5 litrů vody::) Ale v terkách se vlhkost drží, v mísnosti to vysouší, takže spokojenost8-)

Lidi, měli jsme stejnej problém a dělá se furt do kola jedna chyba - používá se právě kontinuální, leč nedostatečné větrání ... Už nevím, jak to tam je (něco s rosným bodem a tak), lae každopádně ze všech možnejch důvodů je nutné alespoň jednou týdně v místech, kde je hodně vody ve vzduchu (mám starší domek, vím o čem je řeč) se musí NÁRAZOVĚ A MASIVNĚ vyvětrat - prostě to celé profouknout. To funguje a ani ten plisnim to nevoni. Mikroventilaci dokonce plisne podporite, protoze zase diky rosnemu botu kondenzuje voda nedaleko toho otevreni a porad vam pakl v bytě cirkulují spory... Je to docela jednoduché. VH

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru