Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terária v bytě = plíseň v bytě?

Ahoj. Mám doma asi tak patnáct terárií, různě rozmístěných po bytě. Většinou jsou v nich hroznýšovití hadi, kteří nepotřebují nějakou extrémní vlhkost v teráriu. Pouze v jednom mám bazilišky zelené. Tam je vlhkost přeci jenom větší. Zajímalo by mě, jestli ta vlhkost z terárií může nějak výrazně působyt na vznik plísně v horních rozích místnosti. Členové naší domácnosti tvdí, že je to od toho. Proto by mě zajímalo jaké s tím máte zkušenosti vy. Díky za odpovědi. PYTHON.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, je to způsobeno kondenzací vlhkosti na studených stěnách, máte tam tepelné mosty. Mám pro…
Ladislav.C 15.12.2008 10:43
Ladislav.C
Jinak teda mě se rovněž osvědčilo přidat při malování do barvy prostředek Fungisan - po nastěhování…
Arutha 15.12.2008 11:57
Arutha
Lidi, měli jsme stejnej problém a dělá se furt do kola jedna chyba - používá se právě kontinuální, l… poslední
VH 15.12.2008 15:38
VH

Dobrý den, je to způsobeno kondenzací vlhkosti na studených stěnách, máte tam tepelné mosty. Mám pro Vás řešení, tepelně izolační nátěr na bázi nanotechnologie, který zabrání kondenzaci a zárověň Vám ušetří náklady spojené s vytápěním. Cena za 3,9 l je 3990,- a vystačí cca na 24m2 plochy. Tyto problémy, které máte ve starém domě se dají velmi dobře tímto nátěrem vyřešit. Pokud máte zájem mohu Vám jej zaslat na dobírku kontaktujte mě na mail: Ladislav.cendelin@seznam.cz nebo na tel. 777793410 .

Jinak teda mě se rovněž osvědčilo přidat při malování do barvy prostředek Fungisan - po nastěhování do starého baráku, který byl dva roky prázdný, jsme plesnivěli docela dost, teď už to fachá dobře. v místnosti s terárkama máme odvlhčovač, denně v něm zkondenzuje 5 litrů vody::) Ale v terkách se vlhkost drží, v mísnosti to vysouší, takže spokojenost8-)

Lidi, měli jsme stejnej problém a dělá se furt do kola jedna chyba - používá se právě kontinuální, leč nedostatečné větrání ... Už nevím, jak to tam je (něco s rosným bodem a tak), lae každopádně ze všech možnejch důvodů je nutné alespoň jednou týdně v místech, kde je hodně vody ve vzduchu (mám starší domek, vím o čem je řeč) se musí NÁRAZOVĚ A MASIVNĚ vyvětrat - prostě to celé profouknout. To funguje a ani ten plisnim to nevoni. Mikroventilaci dokonce plisne podporite, protoze zase diky rosnemu botu kondenzuje voda nedaleko toho otevreni a porad vam pakl v bytě cirkulují spory... Je to docela jednoduché. VH

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru