loading...
Předmět Autor Datum
Už ne:-/.
krokodýl 16.02.2008 21:16
krokodýl
Už taky ne :.(...
navay 16.02.2008 22:55
navay
Tak to je škoda:-/ Ale přesto bych se rád zeptat, jestli nemáte zkušenosti s rozmnožováním? Totiž js…
LeTOsnaKe 17.02.2008 00:40
LeTOsnaKe
Já měl teda jen 2 samce a ti byli celkem bezproblémoví, baštili myšky a až na takovou větší plachost…
krokodýl 17.02.2008 00:49
krokodýl
Já jsem měl 3 roky pár, ale nerozmnožili se (vždy jsem zimoval). Jinak to byli bezproblémoví hadi. R…
navay 17.02.2008 08:12
navay
A můžu se zeptat, v jak velkém teráriu jste štíhlovky měl? Ten můj samec "bydlí" v terárku 70×40×40c…
LeTOsnaKe 17.02.2008 17:35
LeTOsnaKe
Ja mel jednou holku (5 let dohromady) - naprosto bezproblemovy had. Nervak to kupodivu nebyl, ale me…
VH 17.02.2008 17:50
VH
Myslím, že je rozmnožil Ivan Kocourek (autor Chovu nejedovatých hadů) a ještě dalších pár "Evropanek…
krokodýl 17.02.2008 18:25
krokodýl
Jo, s tim prostorem souhlasim, uplne pohodovi hadi. Hmmm, zas bych si je poridil :) VH
VH 17.02.2008 18:38
VH
Tu knihu nemám, ale předpokládám, že to bude mít souvislost s jeho článkem v AT 43(4), 2000: Chov št…
navay 17.02.2008 18:39
navay
Za tu dobu vystřídaly podle pořeby asi 3 různé terárka, většinu času byli myslím v 60x50x60. Momentá…
navay 17.02.2008 18:27
navay
Díky za odpovědi. Tak tento týden se pojedu podívat do zooshopu na trio gemonensisek, ale bohužel u…
LeTOsnaKe 18.02.2008 18:49
LeTOsnaKe
Nevím proč, ale nějak jsem se potkal s více samcema, ale třeba tam budou i holky, to nikdy nevíš. Po…
krokodýl 18.02.2008 19:39
krokodýl
Zdravím, tak už jsem majitelem další gemonensisky:-pUž jsou spolu se samcem ve společném terárku a z…
LeTOsnaKe 23.02.2008 14:52
LeTOsnaKe
Myslím, že s tím nebude problém, já je měl na obligátní směsi písku s rašelinou (spíš písek) a nic j…
krokodýl 23.02.2008 16:06
krokodýl
A to si je šoup k sobě bez karantény?::)
Melda 23.02.2008 16:08
Melda
Zdravím, tak jsem opět tady, ale tentokrát s dotazem týkajícím se jiného druhu štíhlovky - platyceps…
LeTOsnaKe 01.07.2008 15:26
LeTOsnaKe
Kamarád je drahně let zpátky měl, byl to samozřejmě import, tenkrát se to moc neřešilo a stejně se j…
krokodýl 01.07.2008 16:01
krokodýl
Mně žrala úplně v pohodě sama holata (brala si je dokonce přímo z pinzety a byla ochotná kvůli tomu…
navay 01.07.2008 16:16
navay
Díky za odpovědi. Asi ta nemyšožravost nebude platit u všech jedinců. Stačilo by, kdyby braly v zaje…
LeTOsnaKe 01.07.2008 16:55
LeTOsnaKe
Byla z Chorvatska. O nikom, kdo by je choval nevím. "Sehnat" půjdou jen jediným, značně nejistým, zp… poslední
navay 01.07.2008 17:52
navay
Kdybyste někdo věděl o samci caspiusky.... sem s ním!
Georgij Gadjukin 01.07.2008 15:41
Georgij Gadjukin
Já bych věděl, ale ten člověk je až z Belgie...:-/
LeTOsnaKe 01.07.2008 15:47
LeTOsnaKe

Tak to je škoda:-/ Ale přesto bych se rád zeptat, jestli nemáte zkušenosti s rozmnožováním? Totiž jsem majitelem dospělého samce a chtěl bych k němu sehnat přibližně stejně starou samici, takže kdyby náhodou někdo už nějaké zkušenosti měl, byl bych moc vděčný, kdyby jste je sem napsali...;-) Pokud by se mi podařilo někde samici splašit, pokusil bych se je rozmnožit, i když by to asi nebylo jednoduché, ale chtěl bych se o to alespoň pokusit, takže každá rada dobrá...:puff:

Já měl teda jen 2 samce a ti byli celkem bezproblémoví, baštili myšky a až na takovou větší plachost fakt v pohodě. Nemyslím si, že v případě dobrého zimování by to měl být nějaký větší problém. Spíš jsem měl problém s tím, že nebyla žádná samice:-/.

Já jsem měl 3 roky pár, ale nerozmnožili se (vždy jsem zimoval). Jinak to byli bezproblémoví hadi. Rovněž nevím o nikom, kdo by je v zajetí rozmnožil (myslím opravdové rozmnožení, ne dovezení gravidní samice). Štíhlovky (obecně) jsou dost problematické na chov, protože jsou velmi plaché a nervní, přičemž žádné terárko jim není dost velké.

A můžu se zeptat, v jak velkém teráriu jste štíhlovky měl? Ten můj samec "bydlí" v terárku 70×40×40cm a zatím si na prostor nestežuje:-D Ale jak píše Krokodýl, asi bude větší problém sehnat samici:-/Náhodou nevíte o někom, kdo by třeba měl na prodej...? Jinak dneska jsem samci ukončil zimování a už je v terárku, takže by teď asi byla nejvhodnější doba je k sobě připustit, teda kdybych nějakou tu samici sehnal že?

Myslím, že je rozmnožil Ivan Kocourek (autor Chovu nejedovatých hadů) a ještě dalších pár "Evropanek".
Jinak gemonensisky mi nepřišli až tak náročný na prostor (měli nějakých 60x60x40 cm), stačil jim nějaký úkryt, kam se mohli schovat, jinak byli v klidu. Občas vzali i myšku s peánu.

Díky za odpovědi. Tak tento týden se pojedu podívat do zooshopu na trio gemonensisek, ale bohužel u nich nemají určené pohlaví.:-/ Myslíte, že by to tam bez sondy šlo nějak spolehlivě rozlišit? Mám zájem jen o samici, takže kdyby mezi nimi byl nějaký rozdíl např. v délce ocasu, tak bych si měl vzít tu s kratším ocasem, nemýlím se...? Nebo např. kdyby 2 z nich měly tlustší kořen ocasu, tak bych si logicky měl vzít tu třetí že? Nebo jakým jiným způsobem by se to ještě dalo rozeznat? Taky mě napadlo koupit všechny 3, přičemž můj známý by je osondoval, já bych si nechal samici (tedy kdyby mezi nimi nějaká samice byla), ale nevím co bych měl dělat s tím zbytkem, páč si nejsem jistý, jestli by je někdo koupil:-/ Předem díky

Nevím proč, ale nějak jsem se potkal s více samcema, ale třeba tam budou i holky, to nikdy nevíš. Poznat by to jít mělo, tak jak si psal, jestli budou větší a zhruba stejný, tak bys tam měl tu holku najít (pokud tam bude), zkoukni pořádně toho svýho kluka nebo ho rovnou vezmi s sebou pro srovnání. Já bych si je osondoval, no ale to ti moc nepomůže, co bych udělal já.

Zdravím, tak už jsem majitelem další gemonensisky:-pUž jsou spolu se samcem ve společném terárku a zatím si nic neudělali, takže ten nový přírůstek vypadá na samici, dokonce je celkem viditelný rozdíl ve tvaru a délce jejich ocasů:-)Chtěl jsem se ještě zeptat, jestli je pro ně vhodným substrátem štěrkopísek, zda-li jim při pozření nemůže nějak ublížit? U jiných hadů ho nepoužívám, ale vzhledem k výskytu gemonensisek mi přišel štěrkopísek nejvhodnější. Jinak nemyslím tím ten typický akvarijní štěrk a písek s ostrými hranami, ale tenhle má zrnka spíše zakulacená...

Zdravím, tak jsem opět tady, ale tentokrát s dotazem týkajícím se jiného druhu štíhlovky - platyceps najadum. Nebudu kvůli tomu zakládat nové vlákno. Zajímalo by mě, jestli tady někdo má s tímhle druhem nějakou zkušenost a jestli se vůbec dají v ČR sehnat? Zatím jsem ji nikde na prodej neviděl, takže to asi nebude moc snadný chovanec.

Pro ty, co nevědí o čem je řeč:

[http://images.google.cz/url?q=http://nemys.ugent.be /media/group16/TRIPS/Greece2004_60.jpg&usg=AFQjCNH8 oAcmILvbtWSCnPzT747xWmv8YQ]
zdroj: nemys.ugent.be

Kamarád je drahně let zpátky měl, byl to samozřejmě import, tenkrát se to moc neřešilo a stejně se jinak sehnat nedal a zřejmě ani nedají. Problém je jejich totální nemyšožravost, musel je cpát holátky, ještěrek dost nebylo. Prý žerou i hmyz, ale potvrdit to nemohu.

Mně žrala úplně v pohodě sama holata (brala si je dokonce přímo z pinzety a byla ochotná kvůli tomu i vylézt z terárka, když jsem ji "navnadil"). Stejně tak další jedinec u kamaráda. Myši (ani skákavky) bych jim radši vzhledem k jejich "křehkosti" nedával, to by nemuselo dopadnout dobře (možná jen největším jedincům přes 1 m).
Žerou i sarančata (alespoň v přírodě jsem v jejich výkalech našel jejich pozůstatky), v terárku jsem to nezkoušel. Asi budou citlivější na nízké teploty při zimování, protože já si tu svou bohužel odrovnal před čtyřma rokama teplotami kolem nuly (zato berušky v krabičce hned vedle si lebedily).

Díky za odpovědi. Asi ta nemyšožravost nebude platit u všech jedinců. Stačilo by, kdyby braly v zajetí ty sarančata, to by bylo super. A odkud jste měl tu Vaši najadumku? Mě se tihle hadi strašně líbí, měl jsem možnost je pozorovat v Chorvatsku a od té doby se o ně zajímám. Rád bych si zkusil jejich chov, ale netuším kde by se daly sehnat. Teď momentálně je tu asi nikdo nechová že?

Byla z Chorvatska. O nikom, kdo by je choval nevím. "Sehnat" půjdou jen jediným, značně nejistým, způsobem.

"nemyšožravost" - ta je relativní. Zvlášť u takového druhu, který se téměř nechová, a když už, tak má dotyčný zkušenost jen s 1 či 2 jedinci. A pak už se to jen dokola opakuje v literatuře, až se to stane "faktem". Skutečnost může být úplně jiná. V rámci tohoto fóra je to např. 2:1 ve prospěch myšožravých najadek :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...