Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ochočení chameleona

Jak říkám, záleží na každým jedinci zvlášť a je jen o citu, abys poznala jestli má tvůj chameleon povahu na občasný kontakt nebo nebude mít rád lidskou přítomnost - to záleží jen a jen na tom chameleonovi, to žádnej člověk neovlivní a u každýho jedince je to individuální. Poznáš to přece sama svým citem, jestli je z tvý manipulace streslej nebo ne. Když bude střílet na cvrčky z ruky, není problém, když před tebou bude utíkat, tak ho krmit z ruky nebudeš, to ti nikdo na světě říct nemůže, to musíš přece poznat sama. Klidně to můžeš zkoušet, já neříkám, že je to vždy na škodu, ale speciálně u chameleonů musíš být hodně opatrná a zase - vycítit kdy už je to moc.

kdo má v hlavě víc než jen zkušenosti
a můžeš mi říct co je víc, než praktické zkušenosti? telepatie mezi člověkem a chameleonem bude asi nereálná...to jakou má zrovna tvůj chameleon povahu by ti neřekl ani P.Nečas :))

Je to prostě o citu a ty sama musíš vědět, kdy je a není tvůj chameleon stresovanej - ale pamatuj, že při přílišném stresu z nežádoucí manipulace ten chamík může i pojít.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny