Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nemocná želva, pomozte!

Trochu mi to připomíná ono známé přísloví "Z bláta do louže", ty 3 roky už ale nikdo zpět nevrátí, takže snad tě ten úhyn posune trochu dál ve snaze zajistit lepší podmínky té zbývající želvě.

Vařená vajíčka (ten klub vejcožroutů by to asi fakt chtělo založit :-)), kuřecí prsíčka ani bazének tahle želva nepotřebuje (pokud se fakt jedná o F. nabeulensis.) Naopak jí tyhle věci mohou z dlouhodobého hlediska zkrátit život.

Pokud ta předchozí želva zemřela během 3 dnů po ošetření u veterináře, tak už s tím asi stejně nešlo nic dělat (teda pokud ji nedorazil nevhodnou volbou nebo dávkou antibiotik, to ale těžko tady někdo posoudí).

Je pěkné, že máš dost knih (pokud je mezi nimi "příručka" Suchozemská želva od R. Anděrové, tak tu hoď rovnou do kamen), ale nevím jak ti vůbec mohly pomoct, když ani nevíš, co máš za druh.

V angličtině je o téhle želvě na webu dost velké množství informací (Google), horší je to v češtině, ale taky se dá něco najít (iFauna).

Pokud uvedeš odkud jsi, možná ti někdo nějakého veterináře doporučí, jinak asi nemá smysl, abych ti radil veterináře z Ostravy, pokud jsi z druhého konce republiky. Jeden seznam je tady: veterinari.zelvy.cz.

Co je to přesně "suchá směs pro želvy"?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny