Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nemocná želva, pomozte!

Ahoj vsichni,
pomozte prosim. Onemocnela asi moje zelva. Je to suchozemska zelva (nevim presne nazev, byla pred nekolika lety propasovana z Tuniska). Mam ji uz 3 roky. Ted po zimovani objevily se vytoky s nozdri. Kdyz se chtela napit, tak ji to bublalo v nose, a kdyz se lekne tak dela divne bublajici zvuky.. Pochopila jsem, ze je nachlazena.. Ale nevim to presne a tedy doufam, ze nema zapal plic. Je to prvni den, co jsem ji vytahla ze zimovaci krabici.. Vzdy zimovani prenasela v pohode. Tentokrat byla pri kontrole behem zimovani cila, hlavicku vzdy vytahla a hrabala nozickami jak bylo poznat podle rozhrabaneho substratu, proto jsem zimovani prerusila uz po 3 tydnech, tedy 4, pokud budu do toho zahrnovat tyden priprav na zimovani..
Pred rokem mi zemrela mala zelvicka prave po zimovani, zimovaly totiz spolu.. Mala zemrela asi z vycerpani, protoze po zimovani prestala zrat..Veterinar, kam jsem dochazela vzdy jen pichnul injekci vitaminu a antibiotiku.. Pote nahle zemrela (behem 3 dnu)..
Obavam se ted o tu posledni.. Je zhruba 4 roky stara, je tedy jeste mala..
Poradte, co mam ted delat? Resp. ke komu mam ji donest, jelikoz po spatne zkusenosti s malou ke svemu zverolekari uz ji nechci nosit. Dekuji vsem za prispevky.. Pokud jsem nepopsala dobre situaci, tak se ptejte.. Diky

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny