Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama

Dobrý den, od včerejška máme doma Agamu kočičinskou. Včera sežral 2 cvrčky, v noci nebo k ránu červa. Dnes nežere, cvrčka po sobě nechá lézt a nevšímá si ho. Jak často a kolik toho žerou? Je to sameček, rok starý. Díky za radu....

Předmět Autor Datum
Dej mu čas, přesun agamy do nového prostředí je jeden z největších stresů a může trvat i pár týdnů n…
krokodýl 18.02.2008 19:06
krokodýl
V jednom roce bych doporučoval krmení ještě každodenní, s postupným růstem poznáš sama jak často a k… poslední
Zydy 18.02.2008 19:38
Zydy

Dej mu čas, přesun agamy do nového prostředí je jeden z největších stresů a může trvat i pár týdnů než se dá psychicky úplně do pořádku a začne pořádně fungovat. Nech ho klidně pár dní o hladu a pak zkus něco lákavého třeba holátko, hlavně, aby měl dobré teplotní a světelné podmínky, hodně lidí to z nevědomosti podcení a pak je jasné, že agama nebaští a chřadne.
Jinak větší agamy krmím cca 2-3x týdně. To množství se těžko odhaduje. Cvrčků tak 15-20, větších švábů nebo sarančat tak 5-10, holata tak 3-4 nebo 1-2 už osrstěné myšky. Můžeš mu zkusit i jednou za týden až dva nabídnout trochu sladkého ovoce, třeba banán nebo kompotované ovoce. Některé ho baští, jiné ne. Nezapomeň až se rozežere posypávat krmný hmyz minerálními přípravky (např. Nutrimix pro nosnice s mletýli skořápkami 1:1).

V jednom roce bych doporučoval krmení ještě každodenní, s postupným růstem poznáš sama jak často a kolik. Jinak agama je ze zkušenosti rychle přizpůsobivá a zvykne si na nové prostředí během pár dnů - zkus ji krmit i třeba z pinzety, budete rychleji přátele. Jinak strava jak říkal Krokodýl, ale sama poznáš, že třeba sarančata nebude moc vyhledávat a nebo také ovoce - to mne ignoruje, ale meloun jednou uspěl. Myslím, že už není co dodat, jen jsem chtěl upřesnit tu četnost krmení. Jo a jeden den v týdnu určitě hladovku! ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru