Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Haďárna

Ahoj,

chystám se vybudovat haďárnu do které bych přesunul svoje plazy z bytu. K dispozici mám dostačující místnost ve sklepě s možností větrání a vody. Jedná se o starý klenbový sklep...kde je dost nízká teplota. (zatim neměřená)

První otázka je jak zateplit takový sklep?
Přemýšlel jsem o polepení zdí kamennou vatou na kterou bych natáhl stavební lepidlo.
Vím, že je to otázka spíše do zednického fóra, ale třeba jste někdy někdo něco takového budoval a řešil. Nebo Vás něco šikovného napadne.

Další otázka se týká vytápění.
Máte ve svých haďárnách vytápěné zvlášť každé terárium? Nebo udržujete nějakou stálou teplotu v místnosti? Jedná se mi spíše o noc. Ve dne bych svítil v každém teráriu topnou žárovkou, ale večer buď budu udržovat v místnosti stálou teplotu (+ terária bez poklesu teplot vytápěné topným kabelem) Nebo budu muset topit v každém teráriu zvlášť topným kabelem.

Ekonomičtější mi přijde vytápět celou místnost...ale rád bych věděl jak to máte ve svých haďárnách zařízené Vy.

Za radu děkuji Honza

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj, tak jsem shromáždil nějaké informace o tom jak postavit co nejlépe tu haďárnu. Pro co nejlepš…
Bazilišek zelený 25.02.2008 08:22
Bazilišek zelený
s tym sadrokartonom je to samozrejme najlepšie aj najrychlejšie,ale nie najlacnejšie . Navyše záleží… poslední
peterveter 25.02.2008 16:47
peterveter

Ahoj,

tak jsem shromáždil nějaké informace o tom jak postavit co nejlépe tu haďárnu. Pro co nejlepší využití tepla, které i přez zimu sálá z okolní půdy je prý nesmysl obkládat přímo stěny sklepa. Je lepší postavit rám ze střešních latí, který se z obou stran obloží sádrokartonem a mezi to se dá nějaká izolace. Tím vlastně vznikne samostatná místnost, do které se bude muset vstupovat samostatnými dveřmi...bude tam ještě jedno okno na proti dveřím na potřebné větrání. Příští měsíc začnu s výstavbou...kdyby jste někdo měl ještě nějaký zlepšovák tak za rady předem děkuju. Fotky ze stavby určitě pak umístím na svoje stránky.

Honza

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru