Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Objevení nových druhů v dnešní době

Nedávno jsem přemýšlel nad tím, jak často se vlastně v poslední době ( myšleno posledních 10 až 20 let )objevil nějaký nový druh hada a byl popsán.Například nejnověji objevený druh, který to je? Pokud máte někdo tyhle informace, byl bych rád za odpověď.Dále co si myslíte o lokalitách ještě zcela ne probádaných ( pralesy, rozsáhlé středoasijské oblasti,.. ) jaká je pravděpodobnost, že se například v Euroasijské oblasti bude vyskytovat nějaký nepopsaný druh? Problematika je to obsáhlá, proto vítám každý příspěvěk ,obzvláště informativní:-).

Předmět Autor Datum
Já asi před rokem četl o novém hadovi v 21. století - nový druh jedovatých vodnářek, žije někde na B…
Zydy 19.02.2008 19:04
Zydy
Není to fake - ten had byl skutečně objeven: http://www.fieldmuseum.org/research_Collections/zoo log…
RITCHI 19.02.2008 21:39
RITCHI
Tak to jsem rád, že jsem nenapsal nějakou blbost a jsem rád, že i nadále můžu věřit již zmíněnému 21…
Zydy 19.02.2008 21:41
Zydy
Objevit něco nového v současnoti je vcelku vzácnost, ale i to se občas stává. Mnohem častější je pop… poslední
anakonda 20.02.2008 13:51
anakonda

Já asi před rokem četl o novém hadovi v 21. století - nový druh jedovatých vodnářek, žije někde na Borneu, měl myslím podobnou vlastnost jako chameleon, měnil prudce barvy, během několika minut, ze své původní barvy na bílou - ale nevím zda to nebyla jen nějaká novinářská "kacha" !;-):-D

Objevit něco nového v současnoti je vcelku vzácnost, ale i to se občas stává. Mnohem častější je popis nových druhů z již známých populací. Velmi časté je popisování a povyšování nových poddruhů. Například v roce 2000 byly popsány tři nové druhy krajt z komplexu Morelia amethystina - M. nauta, M. tracyae, M. clastolepis. V současnosti se pracuje na revizi ametystovek z Nové Guinei, která zřejmě vyústí popisem několika nových druhů či poddruhů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru