Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem užovka proužkovaná

ahojky,mám týden užovku proužkovanou,je v pohodě,ale potřeboval bych pár rad,dost často se mi schovává pod rašelinu,není to nějaké nemoc a ještě jak často se hadi svlíkaj a je potřeba nějak přizpůsobit terárko nebo si poradí sami,díky moc za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Uff. No asi takhle. Hadi, hlavně mláďata jsou přirozeně plaší a schovávají se kamkoli, třeba do subs…
krokodýl 22.02.2008 16:25
krokodýl
krokodýle si fakt dobrý, já už bych dávno napsal, ať si nejdříve zadají nějaká hesla do vyhleadvače…
zip 22.02.2008 18:05
zip
tak napíšu jenom o pár slov víc, než kdybych je někam odkazoval, tak když je čas...
krokodýl 22.02.2008 18:08
krokodýl
no jo to se pozna charakter. poslední
lumoo 22.02.2008 18:15
lumoo

Uff. No asi takhle. Hadi, hlavně mláďata jsou přirozeně plaší a schovávají se kamkoli, třeba do substrátu, pokud v terárku nemají lepší úkryt. Hadi se svlékají několikrát ročně, rostoucí mláďata i po měsíci až měsíci a půl, dospělci tak 3-4x ročně. Pokud má možnost si najít vlhčí kout nebo se naložit do misky s vodou, tak si většinou poradí bez problému sám, samozřejmě za předpokladu vhodných podmínek a dobrého zdravotního stavu. Jenom u této užovku dej pozor, aby neměli moc vlhký substrát, raději suchý a jen vlhči jeden kout za miskou s vodou a jinak jim stačí mělká větší miska, v které se mohou proplavat.

krokodýle si fakt dobrý, já už bych dávno napsal, ať si nejdříve zadají nějaká hesla do vyhleadvače či něco o tom, že než si přece něco pořídím, tak si o tom něco načtu, aly ty ........ Vždycky skvělá rada, která dotyčnému(možná hlavně hadíkovi) pomůže.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru