Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem phelsuma

Zdravim, prosim poradte uz tyden mi nechce zrat phelsuma (5ti mesicni) nevite co s ni je? Vcera a dnes vecer jen tak lezela na zemi a nemohla hybat prednima nohama. Pokousel jsem se ji dat kousky bananu do tlamy, ale vyplivla ho.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A prečo do nej cpeš banán ? Nikdy som pfelsumám nedával ovocie ani rozne kašičky , nanajvyš džem(dom…
peterveter 25.02.2008 20:59
peterveter
Protoze banan maji rady a taky se di ni da dat rucne. UVB nemam, ale davam ji vitaminy REP. Ona nema…
JH 25.02.2008 21:11
JH
Křeče a ochrnutí může způsobovat avitaminóza B a i nedostatek vápníku. Pokud nemáš UV B, tak má prob… poslední
krokodýl 25.02.2008 23:30
krokodýl

A prečo do nej cpeš banán ? Nikdy som pfelsumám nedával ovocie ani rozne kašičky , nanajvyš džem(domáci bez konzervačnych látok) . Najskor to budu príznaky nedostatku vitamánov ( aké vit, používaš? máž zdroj UVB ? ) ,alebo sa bude zvliekat a preto má problém sa udržat na hladkych stenách .

Protoze banan maji rady a taky se di ni da dat rucne. UVB nemam, ale davam ji vitaminy REP. Ona nema problem se udrzet na hladkych stenach, me to pripadalo spis jako nejaky zachvat pri kterem byla jako by ochrnuta, ale uz je zase ok a leze po stenach tak nevim.

Křeče a ochrnutí může způsobovat avitaminóza B a i nedostatek vápníku. Pokud nemáš UV B, tak má problém vápník využít, měl bys občas dodat vit. D3 (Combinal A+D3, Combina D3 forte), ale pozor na předávkování. Zdroj UV B je jednodušší i když mnohem dražší způsob.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru