Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Strava

Čau,chci se zeptat na vaše zkušenosti s granulema pro leguány.Přes zimu jsem tomu svojemu do zeleniny občas přimýchavala trochu granulí značky KAYTEE.Připadaly mi vhodné jako doplněk stravy.Poslední dobou tuhle značku ale neumím sehnat.Prolezla jsem celý net a jediné co jsem zjistila je ,že KAYTEE asi přestali dovážet pro ČR.No a všechno ostatní co jsem zatím našla se sice tváří jako žrádlo pro legoše ale vždycky obsahujou nějaké "svinstvo" (s prominutím.Používáte nějaké granule vy?A nebo raději nějaké minerální dopňky?Doufám,že s tímhle dotazem moc neobtěžuju:-[

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj všem, a já jsem se chtěla optat zas na toto: Pořídila jsem si cca 3letého lega,a pán který ho m…
LuZe 13.11.2008 09:54
LuZe
Může odmítat potravu jednoduše ze stresu z nového prostředí. Naše mláďe leguána nám podobně zlobilo…
halapremek 13.11.2008 14:04
halapremek
Většinou se nechají přemluvit na takové ty pěkné "kadeřavé" zelené konce listů čínského zelí. Pokud…
krokodýl 13.11.2008 14:40
krokodýl
Souhlas s oběma :-), jen tu teplotu bych kliďo trochu zvednul až ke 38-40°C na vyhřívacím místě. Ban…
MadMike 13.11.2008 15:07
MadMike
Ahoj,díky všem Tak krmení dávám Rukolu,polníček,hlávkový salát (minumum),ledový salát,banán,jablko,m…
LuZe 14.11.2008 10:54
LuZe
Tak přesně ty granule pro králíky jsou super :)), ale musí být čistý, pro králíky se dělají i vojtěš…
MadMike 14.11.2008 16:52
MadMike
Ahoj všem,tak přicházím s radostnou novinou,v sobotu po vyhřátí na odpočívadle za oknem na sluníčku,… nový
LuZe 18.11.2008 07:52
LuZe
Jsou to tyhle?(třetí odshora). Ty jsou celkem dobrý. Já osobně přidávám granule pouze jako pamlsek (… nový
MadMike 18.11.2008 08:56
MadMike
Jj přesně tyhle to jsou ;-) Asi stejně ještě dodám ty vojtěškový a jak píšeš ty,budu mu je fakt dáva… nový
LuZe 18.11.2008 09:16
LuZe
Já dávám Terce od Exo Tera. Jiné mi nechce papat. A dávám i sušenou trávu a květy je to na lepší trá… nový
ivík 18.11.2008 11:08
ivík
Tak to nevím,ještě jsem nezkoušela,mám ho doma cca 14dní ;-) poslední
LuZe 18.11.2008 12:42
LuZe

Ahoj všem,
a já jsem se chtěla optat zas na toto:
Pořídila jsem si cca 3letého lega,a pán který ho měl před tím,ho krmil vojtěškovými granulkami,bohužel žádné neměl,tak jsem je nedostala,ale chtěla jsem se spíše optat.Mám Mela doma už týden a nebaští,jen jídlo rozhrabe a nechá ho být,jako kdyby hledal ty granulky.Nechci ho nechávat jen na granulkách,proto se ptám,jestli mám pokračovat v tomto krmení,nebo mu do jídla zamýchávat granule a postupně granulky odbouravat...?
Díky ;-)

Většinou se nechají přemluvit na takové ty pěkné "kadeřavé" zelené konce listů čínského zelí. Pokud jde o rozežrání, tak bych asi i částečně porušil dietetické normy a klidně zpočátku nabídnul i něco ne úplně nej..., ale legovi to třeba zachutná (rajče, banán, salát), pak bych mu začal dělat už zdravější směsky, kde bych ty nezdravé mlsky postupně odboural na minimum. V létě je to snazší, listům a květům pampelišek většinou brzy legouši podlehnou. Takhle bych to řešil já, netvrdím, že je to tak správné nebo nejlepší. Ještě bych dodal, že je třeba, aby legouš měl dostatečně kvalitní a intenzivní osvětlení a možnost dostatečného vyhřátí na cca 34-35 st.C. Kvalitní podmínky podpoří překonání stresu ze změny prostředí.

Souhlas s oběma :-), jen tu teplotu bych kliďo trochu zvednul až ke 38-40°C na vyhřívacím místě. Banán nebo třeba zelené fazolky jsou super lákadlem a věřím, že dřív nebo později lego neodolá. Čím je směska barevnější, tím líp. Intenzivní světlo dělá s psychikou divy a určitě by pomohlo celý proces urychlit. Nicméně týden půstu v novém prostředí není nic tak neobvyklého.
Jestli lega krmili dřív vojtěškovými granulemi, neviděl bych problém v tom je do směsky přidávat. Sušená vojtěška je výbornej zdroj bílkovin a vlákniny, jenom tím legošovi pomůžete. Dával bych si ale pozor, aby to byly skutečně čistě vojtěškové granule - nejlepší je trochu smočit a rozsypat je do směsky, zamíchat. Stačí párkrát týdně, každý den bych je určitě nedával. ;-)

Ahoj,díky všem
Tak krmení dávám Rukolu,polníček,hlávkový salát (minumum),ledový salát,banán,jablko,mrkev (strohanou),listy z kedlubny,okurka,jahody (rozmražené ze zahrádky),papaju,avokádo ... Je toho více,různě to míchám
Nakonec jsem ty granulky koupila,ale ne přímo vojtěšku,protože ve zverimecu mi řekli,že s tím krmí max.králíci,tak jsem pak přemýšlela jestli jsem si to něak nepopletla ten název,ale vzala jsem jiný a to od firmy Reptil...Ale nevím náze přesně páč jsem v práci a granulky mám doma.Tak jsem mu je nasypala a dneska ráno jsem zjistila,že veškerý žrádlo je rozházený po terárku a granulky zmizly...Jinak co si pamatuji složení těch granulek tak tam byi nasušený,sekaný kopřivy,různý byliny,rozinky ... Ale také nevím přesně,opíši to.
A včera jsem měřila teplotu a pod světlem mám 39C a mimo 30-25C záleží jak daleko od světla

Tak přesně ty granule pro králíky jsou super :)), ale musí být čistý, pro králíky se dělají i vojtěškový s nějakým antiparazitikem na kokcidie a snad i proti tomu jejich moru, tak to by mohl být průser. Na granule co jsi koupila dej bacha - hlavně na obsah různejch vitamínů a hodně se do toho dávají různý rybí sra...
Ale spíš bych ze začátku právě těch granulí dával co nejmíň, přeci jen čerstvý je čerstvý a legouš se určitě umoudří.

Ahoj všem,tak přicházím s radostnou novinou,v sobotu po vyhřátí na odpočívadle za oknem na sluníčku,mi Mel zblajznul z ruky polníček,pak už si slezl sám do terárka a baštil,jestli to bylo tím,že měl fakt málo světla a nebo se potřeboval ,,nakopnout sluníčkem,,nevím...Ale granulky ani nevyhledával a dokonce na dně něco i zbylo,takže jich moc nesnědl.
Ale vzala jsem je do práce,jestli mu je teda mám nabízet nebo ne. (Doufám,že neudělám nějakou reklamu!) Firma je Vitakraft Reptile - kompletní krmivo pro plazy...Mám mu je tedy přidávat do bašty?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru