Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Roztoci....

Zdravím, chci se zeptat jak vypadají ti různí roztoči a jiné brebery. Mám hroznýše kralovského, cca. měsíc starého(samičku) a nikdy předtím jsem hada nechoval. Pořad se bojim, zda všechno dělám správně a jestli se moje "Sofinka" má dobře. Jestli a jak se má pravidelně koupat atd. Jaký je nejvhodnější substrát. Klacek jsem dal z lesa, i kámen jsem nejaký pěkný našel. Oboje jsem důkladne vydrbal kartáčem pod teplou vodou. Snad to nevadí. Budu vděčný za kteroukoliv výtku a radu. Moc děkuju

Předmět Autor Datum
takové malé černé tečky, já teda moc zkušeností nemám jen jednou, koupil jsem frontline, hadíka opat…
filosofemgt 01.03.2008 18:38
filosofemgt
Roztoče poznáš snadno - když jsou nasátí, tak jsou to malé kuličky po těla hada a nebo rychle běhají…
VH 01.03.2008 18:52
VH
Včera jsem po cca 9 týdnech co jsem všechna terária vystříkal frontlinem našel na jednom hadovi rozt…
drobek 01.05.2008 11:05
drobek
ja pouzivam NEOSTOMOSAN.je treba postrik po cca 14dnech opakovat,jinak se mi taky po 2-3mesicich obj…
brouk 01.05.2008 11:36
brouk
S tím Bio killem jste udělal výborně. Je opravdu šetrný a působí pouze na parazity. Vzhledem k tomu,…
Kurt 01.05.2008 12:43
Kurt
Já sem právě slyšel že zabíjí všechna stádia. Jakej je rozdíl mezi tim oranžovým a žlutým. Teď sem s…
drobek 01.05.2008 13:12
drobek
Rozdíl mezi barvami netuším. K otravě plaza by opravdu dojít nemělo, nicméně účinnost u srstnatých z…
Kurt 01.05.2008 13:40
Kurt
S Bio Killem mám taky dobrou zkušenost. Použil jsem ho před lety dle návodu ve všech teráriích, a na…
Vladěk 01.05.2008 18:12
Vladěk
Asi se to hodi spis do inzerce, nicmene vlozim svoji vyzvu sem, protoze se to tematu tyka pomerne do… poslední
JaBula 02.05.2008 11:30
JaBula

takové malé černé tečky, já teda moc zkušeností nemám jen jednou, koupil jsem frontline, hadíka opatrně potřel a terko celé vydezinfikoval, dekorace, podestýlka, vše jsem vyměnil a bez probl. a recidívy. Ani nevím kde se vzali, asi myší, kupoval jsem dřív ve zverácích, teď si pěstuji-není nad domácí stravu.

Včera jsem po cca 9 týdnech co jsem všechna terária vystříkal frontlinem našel na jednom hadovi roztoče. na ostatních sem nenašel vůbec nic. Už se mi po několikáté stalo že se mi po cca 2 měsících v jedné místnosti oběví. Naštěstí jsem je nikdy neměl v místnosti s mláďaty. Tak sem koupil 2L Bio killu a vystříkal jsem komplet všechny teraria místnosti včetně stěn podlahy a stropu. Na hady jsem radši nestříkal pouze na toho jednoho. Nemam tento přípravek vyzkoušenej tak sem se bál. Už takhle mam nervy aby nebyly ztráty. Chtěl bych se zeptat zdali máte někdo s tímto přípravkem zkušenosti? Byl mi doporučen že je k hadům jeden z nejšetrnějších a že ničí i vývojová stádia roztočů narozdíl od např. Frontlinu. Ten bych ani použít nemohl protože by mě to vyšlo na 5tisíc. Zatim sem nepozoroval žádný náznak otravy tak snad to bude OK. Hlavně ať už se ty potvory nevracej. Neměl sem roztoče 5 let a poslední půl roku se po 8-10 týdnech oběvujou. Bohužel není ani trochu možné měnit podestýlky pokaždé ve všech teráriích co se oběví to by mě ta cypřišová kůra zruinovala. Tak doufám že je ten Bio kill opravdu šetrný??!

Já sem právě slyšel že zabíjí všechna stádia. Jakej je rozdíl mezi tim oranžovým a žlutým. Teď sem slyšel že žlutej je pouze na prostory a né zvířata. Já sem stříkal žlutým i na zvíře. Nevěděl sem ani že je nějakej oranžovej. Každopádně už je téměř 24h po aplikaci a nikde neni ani sebemenší náznak jakékoli otravy nebo malátnosti zvířete. Což si myslim že už by se projevilo. Vystříkal sem s tim i místnost s chovem potkanů. Za jak dlouho myslíte že můžu krmit nastříkanými potkany?

S Bio Killem mám taky dobrou zkušenost. Použil jsem ho před lety dle návodu ve všech teráriích, a na všech hadech (cca 25 kusů v 10-ti druzích) a nezaznamenal jsem žádné zdravotní komplikace. Kamarád Bio Kill před lety dokonce odzkoušel na gabůnkách, které jsou citlivější na některé tyto antiparazitika, a taky to bylo bez problémů.

Asi se to hodi spis do inzerce, nicmene vlozim svoji vyzvu sem, protoze se to tematu tyka pomerne dost. Studuji parazitologii (jak si mozna nekteri po precteni clanku na teraporadne vsimli) a momentalne mame dost velky nedostatek preparatu hadich roztocu. Pokud tedy momentalne mate ve svem chovu tyto roztoce a jste ochotni je poskytnout (nejlepe zive), dejte prosim vedet na tel. 728 067 075 nebo na e-mail bulantov@natur.cuni.cz, prijdu si je k Vam nasbirat (jsem z Prahy), pripadne se domluvime jinak. Na oplatku se muzeme dohodnout na bezplatnem parazitologickem rozboru. Diky vsem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru