Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Internetový klub BARAKA

Dobrý večer
Pan Karel 'Abelovský se snaží o založení internetového klubu „BARAKA“ a záchranného centra pro plazy a obojživelníky, nechtěné, přerostlé, hendikepované a z jiných důvodu ohrožené exempláře.
Mě se tento nápad velice líbí a proto se ptám.Šel by někdo z vás do toho a proč?
zalozeniklubu.doc
A nebo na stránkách
index.htm

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
- O nějakém útulku/záchranném centru (samozřejmě nejen pro plazy) se vždycky zmiňuje slečna/paní Dag…
navay 04.03.2008 17:34
navay
Udělat tohle jen na soukromé bázi, bez jakýchkoliv "jistot", to chce dobrodruha. Ono možná na soukr…
MadMike 04.03.2008 22:42
MadMike
Zdravím všechny II.!!! ... s nabídkou jistých výhod pro sponzory,dárce, výšše podpory,daru je na uv…
k-abel 23.11.2008 07:15
k-abel
... sorry musel jsem to rozdělit a tím vznikl tenhle paskvil, se skoro stejným koncem, tak jsem ales… poslední
k-abel 23.11.2008 07:19
k-abel

- O nějakém útulku/záchranném centru (samozřejmě nejen pro plazy) se vždycky zmiňuje slečna/paní Dagmar Šimková ve svých fejetonech v ATéčku.

- Pokud vím, tak do určité únosné míry suplují tyhle "útulky" i ZOO a různé Stanice přírodovědců, někdy i přímo. Např. cca polovinu zvířat u nás na stanici v Ostravě jsme dostali jako nechtěné.

Což samozřejmě nevylučuje vznik něčeho nového, nicméně to je jen nástin toho, že nějaké možnosti tady už jsou. Ale všechno začíná a končí u peněz, které tahle částečně státem dotovaná zařízení alespoň v nějaké +- stabilní výši mají, ale ani tak to není žádná sláva.
Udělat tohle jen na soukromé bázi, bez jakýchkoliv "jistot", to chce dobrodruha.

Udělat tohle jen na soukromé bázi, bez jakýchkoliv "jistot", to chce dobrodruha.

Ono možná na soukromé bázi je to nakonec lepší, než se spoléhat na stát. Chce to ale podnikatelsky myslet a často možná i na úkor chovanců - je to moc těžký no. Ale že je to dobrodrůžo jak se patří, to souhlasím :)).

Zdravím všechny II.!!!

... s nabídkou jistých výhod pro sponzory,dárce, výšše podpory,daru je na uvážení a možnostech každého. Jakmile to bude fungovat, nebude už problém přesvědčit,lidi,sponzory atd. a nakonec i podnikatele z okolí,instituce a další. Nechci zachránit všechna hendikepováná zvířata, jak zde již někdo poznamenal, již spousta lidí,kroužků něco podobného dělá, já sám také, občas mi lidi přinesou zvíře,že už ho nechtějí,u vodních želv,že smrdí,jsou veliké atd. Většinou jsou zvířata v takovém stavu,že je na záchranu pozdě.
Byla tu vize jakéhosi "klubu". no možná že na tomhle by mohl vzniknou "klub přátel" a to zcela zdarma, dobrovolně. Chci dělat jen to co jsem schopen zvládnout, můj chov nyní čítá cca 40 druhů zvířat,v cca 55 teráriích, počet kusů přesně ani nevím,ale od každého druhu mám nejméně pár,ale většinou 3-5 ks, no s odchovy cca 200 ks plazů. Věnuji jim 2 - 5 hodin denně,záleží co zrovna dělám,když začnu čistit, nebere to konce.Ale to asi vy,co máte víc zvířat znáte velice dobře. Nečiní mi to žádné potíže.

PS: ... jinak souhlas s příspěvkem výše, ... lína huba holé neštěstí! Na dovolenou se nechystám.Tak se mějte,a není-li Vám líto třeba "kila", tak přispějte;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru