Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč muže leguán zelený kousat?

Nepsala jste, jestli máte samici nebo samce, tipuju (říct s jistotou to nemůže nikdo) to na období páření, někteří samci na sebe v téhle době nenechají ani sáhnout. Nové terárko by mohlo být teoreticky taky příčinou, může z něj být pořád mírně nervózní a tak to dává najevo. Legouši si někdy dlouho zvykají.
A rejpanec - je možný, že je kousavej, protože mu je blbě, při zkrmování cvrčkama se ani nedivím, zajímalo by mě jaká lékařka vám to doporučila - lidská obvoďačka?:)) ne bez urážky (i když možná ani ne). Myslím, že v dnešní době si člověk ty informace najde, jediný, o čem se dá polemizovat je možnost, že nově narození leguáni tu a tam sezobnou nějaký ten hmyz. Jinak to určitě odmítám, systematický zkrmování živočišných bílkovin je ve výživě leguánů prasárna. Ani nevidím souvislost mezi krmením cvrčkama a zlomenou nohou - právě naopak. To, že je má rád je věc jiná - naše mladá samice leguána má ráda i tlačenku a guláš, náš pes zase slepičáky - jíst jim je ale nedáváme :))

Ale k věci, krmení cvrčkama s tím kousáním asi (určitě) spojitost nemá, nebo to může naopak být samice, ve které se tvoří vejce a v tu dobu bývají velmi nevrlé. ;-)

PS: ještě me tak napadlo, nekouše vás třeba tam, kde jste přišli do styku s nějakým jídlem, který mu chutná? páč legové, když ze mě legoši cejtí něco, co jim chutná, tak by mě taky okousali ruce apod. ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny