Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá

hmyz zasadne zivy :-) Jsou to mali dravci, hmyz si sami lovi - myslim ze mrtvy by ani nechteli. (teda krome nasi Popelnice, ta je schopna sezrat vsechno... ). Muzes je naucit na krmeni "z ruky" ale myslim ze lepsi je nechat jim tu zabavu s lovem :-)

ad. "odvapneni" - je to plaz pouste/polopouste = je "staven" na celkem vysoke davky UV zareni, na slunecni svit a potrebuje UV-B aby mohl z potravy vitamin D syntetizovat na D3 a nasledne zuzitkovat vapnik ( vitamin D3 ovlivnuje vstrebavani vapniku a fosforu v travicim ustroji tusim, kdyz tak doplni nekdo kdo je v tom kovanejsi ;-) ). Takze v terariu to chce zdroj UV-B, a i potravu obohacovat mineraly + vitaminy. My michame 1:1 drcene skorapky z vajec s Roboranem H a sypeme jim to bud na "zeleninu", nebo v tom obalime krmny hmyz (zas u tohohle je vyhoda krmeni "z ruky" - nestihne to z nej opadat ). A taky krmnym svabum davame mlete psi granule smichane s roboranem = jsou sami o sobe trochu "nadopovani"

Jestli jde poznat nedostatek - nevim, nastesti jsme nemuseli tohle nikdy resit, ale prakticky nedostatek uvedeneho = rachitida, spatny vyvoj "kostry" atd. = kdyz uz bude neco "poznat" tak to uz muze mit i celkem nevratne nasledky... :?: ( taky bych ocenil o tomhle vic informaci od zkusenejsich )

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny