Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem gonyosoma o

Pánové, prosím o radu? Včera jsem si z Ládví přivezl gonyosomu o., je apatycká, slinění, otevírání tlamy,zvedlá hlava, vypadá to na bakteriální infekci. Je v karanténě, ale v nornálně zařízeném terárku. Asi ale bude lepší vše vyházet, hygienické ubrousky a zvýšit teplotu, co vy na to?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Teď jsem zvědavá, co vyleze z mého posledního nákupu - gonyosoma oxycephala.. Jsou potvory dehydrato…
Luc 20.12.2008 22:35
Luc
tak hydratace se da zvládnou tady sjou moji hadi z importu 0,1python reticulatus takhle vypadal když…
snake323 20.12.2008 23:30
snake323
A podělíš se o to, co jsi po koupi dělal, prosím?
Luc 24.12.2008 00:23
Luc
Luc: to co s každým jiným hadem co si přivezu domu= karanténa asi tak měsíc je nechávam na novinách…
snake323 27.12.2008 17:46
snake323
Ok, díky. Hadice vypadají zatím dobře, připadá mi, že už doplnili potřebnou hladinu vody v těle, ve…
Luc 29.12.2008 23:33
Luc
Ty Gondy máš od mého známího, když je měl doma tak mu žrali, takže se snad chytěj, ale také jsem kou…
Michal... 30.12.2008 12:17
Michal...
Michale, jsou lidé, kteří pochopili jak to s gonyosomama z importu je a lidé, kteří tuto koupi podni…
cc 30.12.2008 14:02
cc
cc: Už mi několik zvířat z importu prošlo rukama a vím jak se mam chovat a to, že chcípou stim jsem…
Michal... 30.12.2008 16:07
Michal...
Michale, urcite mas pravdu, obecne importy moc nedrzi, ale lidi to zkouset budou dal a dal... A porp…
VH 30.12.2008 17:23
VH
Len nechápem prečo v dnešnej dobe kupovat rizikovy import,ked sa objavuju v ponuke odchovy za prijat…
peterveter 30.12.2008 17:31
peterveter
No, protoze jsme vsichni setrilci a penize nam zatemnuji mysl... Tak to bylo a tak to bude. Bohuzel.…
VH 30.12.2008 17:35
VH
No ved práve u tych Gonyosom my to nejde do palice :-/ U niektorych vzácnych priam nezohnatelnych dr…
peterveter 30.12.2008 17:43
peterveter
myslím žeto psal zadavatel vlákna že se mu hada sželelo a tak ho relativně nízkou cenu koupil a poku…
1kraken 30.12.2008 18:03
1kraken
Myslíš že zlutovanie sa nad tym zvieratom bolo správne ? Tym že ,,spasil" 1 hada,podporil dalšie dra…
peterveter 30.12.2008 18:25
peterveter
neda se slitovat nad již mrtvým hadem ale nějakým spůsobem donutit obchodníky aby se zvířaty zacháze… poslední
1kraken 30.12.2008 21:36
1kraken

Teď jsem zvědavá, co vyleze z mého posledního nákupu - gonyosoma oxycephala.. Jsou potvory dehydratované, ale jinak docela čilé, vnější paraziti asi nejsou (zatím jsou v karanténě a téměř pod lupou a OK), odčervené by měly být, ale budu opakovat.. No, doufám, že mi z těch dvou alespoň jedna vydrží :-/ Uvidím, jak se budou projevovat v příštích dnech.

Luc: to co s každým jiným hadem co si přivezu domu= karanténa asi tak měsíc je nechávam na novinách nebo udrouscích protože tak lze dobře odhalit parazity připadně vnitřní roztoče v trosu a krmím je +- 2-3 dny po tom co si je přivezu domu některí žerou nehtří třeba až po týdnu to je na jedinci nic zvláštního s importovanými hady nedělám ještě je vykoupu ve vlařné vodě a to je asi všechno pak když sou nějaké problemy tak se dají rychle zjistit a zasáhnou proti nim

Ok, díky. Hadice vypadají zatím dobře, připadá mi, že už doplnili potřebnou hladinu vody v těle, ve dne jsou docela aktivní a už se prakticky nekoupou. Ale zatím nebaští. Už jsem zkoušela myši, potkáně, pískomila.. Nevim nevim. Je to už vlastně skoro deset dní, co je mám doma. Zítra zkusím znovu. Ale nečekám výsledek. :-(

Ty Gondy máš od mého známího, když je měl doma tak mu žrali, takže se snad chytěj, ale také jsem koupil Gondy nádhernej pár, kterej byl už 8 měsíců v zájetí. A po tom co jsem je měl doma tak absolutně nechtěli žrát a to jsem zkoušel všechno i ptáky, akorát samice si jendou vzala myš, ale chcípli mi asi po 3 měsících co jsem je tu měl. Už Gondy z importu nechci nikdy v životě.

Michale, jsou lidé, kteří pochopili jak to s gonyosomama z importu je a lidé, kteří tuto koupi podniknou a výsledek je na 99% stejný jako u lidí předešlých. Není mi líto lidí, sám jsem byl taky takovej hlupák, ale líto těch zvířat, dovozci těchto zvířat dobře ví, jak naprostá většina těchto zvířat dopadá, ale stejně v tom pokračují, v tomhle oboru tito "lidé" nemají co dělat, je to humus. A k tomu, kdo tato zvířata nakupuje snad jen to, že to jsou totálně promrhané peníze, kdyby jste měli skutečně o tato zvířata zájem, u gonyosom to jinak ani nejde, pak by stačilo projít si fóra, kde se k této informaci dostanete, nastudovali literaturu, podotýkám literaturu a né nesmysli, které se dočtete na ifauně v jednom z nejčtenějších článků a na závěr koupili téměř bezproblémová zvířata z odchovu a měli z nich víceméně pouze radost. Na závěr apeluji na všechny méně zkušené, ať si každou koupi nechají projít hlavou a nenakupují unáhleně zvířata na burzách apod., uvědomte si, že vám prodejci některých firem záměrně neřeknou mnohé informace a tímto způsobem vy jenom podporujete další dovozy těchto zvířat. Nejsem proti kupování odchytových zvířat, sám je kupuju, ale pouze u těch, kteří mají o tato zvířata zájem a nejde jim pouze o kšeft a hlavně je rozdíl, co kupujete, srovnávat p. reticulatus z odchytu s gonyosomou je opravdu úsměvný.

cc: Už mi několik zvířat z importu prošlo rukama a vím jak se mam chovat a to, že chcípou stim jsem byl až moc dobře seznámen, takže nevidím problém vtom, že bych byl nezkušený hlupák, kterej neví do čeho jde jak jsi to napsal. Nevim proč by ti mělo bejt líto lidí, co do tohodle šli. Víceméně jsem věděl, že to je sázka do loterie, ale i když byl vedle odchov, kterej stál asi jenom o 50€ víc tak jsem chtěl zkusit tyhle, protože tak barva byla úžasná. Je pravda, že celkově asijské užovky z importu se srovnávat z krajtama nedají. Ale také vím, že chovatelé u nějakých druhů musí takto riskovat, aby je sehnali a objevovali se potom v chovem.

myslím žeto psal zadavatel vlákna že se mu hada sželelo a tak ho relativně nízkou cenu koupil a pokusil zachránit ,bohužel většina hadů je v takovém stavu že jsou už víceméně posmrti několik měsíců před prodejem-stres z hejna souputníků v malé přenosce na suchém substrátu což pralesní hady určitě uspokojuje .takže když se nekdo slituje a dá jim co potřebují tak to nerozdýchají ,importovaná zvířata si taky kupuji ale když to zvíře je potřetí na burze tak do toho nejdu protože vim jak byto dopadlo.většinou se snažím zjistit jak je tady dlouho po importu od toho se odvíjí velikost šancí na přežití,zvířata jsou skladována už v zemi púvodu ve velmi nevhodných podmínkách a nikdo neví jak dlouho takže když přijedou sem tak už jsou načnuta .

neda se slitovat nad již mrtvým hadem ale nějakým spůsobem donutit obchodníky aby se zvířaty zacházely lépe,klidně zaplatím za import cenu jak za import když bude aspon nějaká rozumná šance na udržení v chovu.bral jsem zvířata od lidí coje dovezli načerno v kufru a nikdy nebyli v takovém stavu jak je mají současní obchodníci na burze.protože zvířat nevezli tolik a aspon trochu o ně pečovali.nabízeli mě regiusky asi za 400 kč ale padesát kusů, potom jsem byl u toho když je vybalovaly asi5 jich na dně pytle bylo umačkaných ,dovezlo se jich naráz několik set naráz takže jaká cena byla za ně to nechci ani vědět ,takže nějaký odpad nikoho nějak nevzrušoval tohle jsem taky nechápal/nebral jsem celou padesátku co bych snima dělal/ vzal jsem si 5 ks už přesně nevím za kolikcca600kč,asi púl roku nežrali ale nehubli jenom pily pak se rozežraly ale rozmnožit semě nepovedly

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru