Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krmení

Nedávno jsem si pořídil korálovku sedlatou ( 45 cm ) zatím ji krmím jen myšími holátky... můžu ji krmit i něčím jiným??

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, jestli můžu připojit svůj názor, jsem asi stejně zkušená a máme korálovku zhruba stejné v…
IrenaK 06.06.2008 09:32
IrenaK
Děkuji, příště to tedy zkusím, i když je strašnej strašpytel :-) A s tím svlíkáním by mi někdo moh p…
Rhianna 06.06.2008 13:25
Rhianna
Tak se svlékáním Vám neporadím, ale nabídnu útěchu: já jsem z naší Evelínky taky jurodivá. Oni se to…
IrenaK 06.06.2008 13:42
IrenaK
Tak to s Evelínkou máte taky o zábavu postaráno :-) Mě to starosti nedělalo, dokud jsem tady jak maj…
Rhianna 06.06.2008 14:07
Rhianna
já si myslím, že to budění není vůbec potřeba, spíš ho stresuješ. Moje korálovka když se zakaluje za…
zip 06.06.2008 14:36
zip
Bereš mi slova;-). Kdybych mněl ždouchat do všech hadů co jsou zalezlí a a nechtějí se svlíkat přesn…
Hans 06.06.2008 14:38
Hans
OK tedy dám na vás, já se o něj jenom bojím::), je vždycky tak stašně ztuhlej, že když se poprvé zak…
Rhianna 06.06.2008 14:45
Rhianna
nech to na něm, sám pozná dobu kdy vylézt, opravdu neboj.
zip 06.06.2008 15:10
zip
OK;-) poslední
Rhianna 06.06.2008 15:14
Rhianna

Dobrý den, jestli můžu připojit svůj názor, jsem asi stejně zkušená a máme korálovku zhruba stejné velikosti. Nicméně už jsem došla k názoru, že jí holata, ať už myší nebo potkanů, prostě nebaví. Znechuceně před nimi zalézá do úkrytu, nechává je po terárku korzovat několik hodin, když už se odhodlá k akci, tak je buď vůbec nezabije a polyká zvolna a jakoby nebratně zaživa, nebo ho dlouze morduje a pak zase jako by ho neuměla sežrat... No děs. Jednou se nám povedlo sehnat osrstěný myše těsně po odstavu - a to byl hukot. Podruhý jsem mu nabídla drobnou myš - a to jsem viděla jaký je Evelínka lovec. Bohužel (i když jsem přesvědčená, že nebyla o ni větší než statné potkaní hole které normálně sežere) ji nedokázala spolknout. Takže je zase na holatech. Ale budu se snažit sehnat vždy ke krmení skákavku, nebo alespoň osrstěný myše těsně kolem odstavu.
Takže to taky zkuste, možná budete žasnout, jakého máte predátora.

Děkuji, příště to tedy zkusím, i když je strašnej strašpytel :-) A s tím svlíkáním by mi někdo moh poradit, jestli to není dlouho nebo tak něco::):?:"Mě se svlíká každý dva měsíce a trvá mu to 14 dní a to do něj musím párkrát strčit, aby mu došlo že má vylízt a svlíknout se. je mu asi osm měsíců, možná devět."

Tak se svlékáním Vám neporadím, ale nabídnu útěchu: já jsem z naší Evelínky taky jurodivá. Oni se totiž ty hadíci odmítají chovat podle chovatelských příruček. Takže když se naše žížala po více než měsíci odhodlala ke svleku, tak zase pro změnu prakticky vynechala fázi odkalení, respektive se zakalila, poněkud odkalila a svlékla - během tří dnů. Přesto že jsme rosili jak vzteklí, byla svlečka potrhaná a na dvou místech jí zůstala stará kůže. Samozřejmě jsem vznášela poděšené dotazy na tuto poradnu (pohoršilo mě, že dělám podle nejlepšího vědomí a svědomí všechno správně a přesto jsou komplikace) a samozřejmě se nedalo dělat nic jiného, než hadici namočit, dosvléknout a čekat na příště. Příště se svlékla hned po deseti dnech a opět přes všechna opatření nedokonale, i když o něco lépe. Skončila jsem se zatěžování poradny nezodpověditelnými dotazy, Evelínku dosvlékla osvědčeným postupem a chovatelská opatření doplnila denním vyhrožováním, že příště jí pomůžu šmirglem. V podstatě jsou dvě možnosti: buď se svlékání upraví, nebo budu mít hada, kterému musím k dokonalému svleku dopomáhat. Co nadělám.
Tím chci říct, že asi nemá cenu se týrat a propadat panice jen proto, že ostatní hadi to dělají jinak. Jestli se Vám nakonec vždy dobře svlékne, tak ho nechte, ať si to dělá po svém. Přeju pevné nervy.

Tak to s Evelínkou máte taky o zábavu postaráno :-) Mě to starosti nedělalo, dokud jsem tady jak maj všichni hada do týdne svlečeného a tak když se mi vybavily 14denní dovolené toho mýho háďáka, tak sem si říkala jestli není něco špatně, svléká se krásně v jednom kuse,i pravidelně ;-) Jenom hlavička je vždycky zvlášť, ale to jako problém neberu :-) Co se mi ale zdá nejdivnější je to že ho musím budit aby vylez a svléknul se, připadá mi jako kdyby chtěl místo svleku zazimovat.... Je to drak :-D]:) PS: Klidně mi můžete tykat :puff::))

OK tedy dám na vás, já se o něj jenom bojím::), je vždycky tak stašně ztuhlej, že když se poprvé zakalil a byl tuhej, tak sem myslela že je po něm:-D pak byl do půl hoďky svlíklej a byl klid. A jenom je nějaká doba kdy se dá říct že už je to moc dlouho??? Já jenom aby v tom kamenu neztvrd nadobro:x:::):puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru