Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zverimex

dobrý den chtěla bych se zeptat jestli si můžu koupit hada ve zverimexu, jestli to tam mají od chovatele, nebo jestli si mám radši chovatele vyhledat. Hledám na netu ale moc se mi nedaří.... díky:-D

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
DanKanFan: opět mi mluvíš z duše. Normální člověk se zájmem o teraristiku nebo konkrétní zvíře si o… poslední
Sharkie 02.04.2008 10:24
Sharkie

DanKanFan: opět mi mluvíš z duše. Normální člověk se zájmem o teraristiku nebo konkrétní zvíře si o něm vyhledá co se dá, připraví se a pak celkem úspěšně řeší věci za pochodu po citu. Ví, že (všichni) hadi mají půsty, nemá problém jim je dopřát, chápe hadovy potřeby. Ale faktem je, že (obzvlášť v poslední době) se na chov hadů vrhá kdekdo a podle toho to taky vypadá. I já žasnu na co se tu lidi ptaj a jak málo o svých zvířatech vědí. Je neštěstí, že jsou zvířata tak snadno dostupný, protože si je může pořídit každý blbec a jak to dopadá všichni víme. Alena se naštěstí ptá už teď, zvažuje, přemýšlí. Díky bohu za to.

Alena: já po zkušenostech s hady od užovek po velký škrtiče doporučuju pro začátek guttku nebo jinou užovku (třeba elaphe helena - nádherný had), korálovku a kdo má místo, tak hroznýše. S regiuskama někdy bývají potíže, na který začátečník není připravený a neví si s nima rady. Neznamená to ale, že se potíže nedají omezit na minimum. Hlavní zásada je pořídit si jí od chovatele který jí opravdu odchoval. Tohle bych neuspěchala, ušetříš si fůru problémů. Zadala bych inzerát na ifauně a tady v rubrice Inzeráty , sledovala bych teraporadnu a ifaunu, kontaktovala lidi který tady na poradně a na ifauně prokazatelně chovaj regiusky (vidíš to třeba ve vláknech Pochlubte se - krajty) a snažej se o odchov. Domluvila bych se s těma kdo bude množit aby o mě věděli a občas bych se poptala jak to vypadá. Někdo rozmnoží určitě a pak budeš mít svojí úžasnou regiusku od miminka, budeš vědět že je v pořádku od chovatele a pak už bych se toho nebála. Když se něco nebude dařit, máš tu teraporadnu, takže se můžeš zeptat. Hodně potíží odfiltruješ když si tady na poradně v pravo v modrém poli zaškrtneš jen "krajta královská". Vypadne ti všechno co tu o ní kde bylo. Po pročtení příspěvků budeš vědět co tě může potkat a jak reagovat. O moc víc se stát nemůže. Já už doma marodnýho hada měla, nakonec umřel. Už NIKDY nebudu riskovat a chci hada prokazatelně zdravýho a v pořádku. To ti na burze nebo ve zveráči nikdo nezajistí. Je tam blbě vidět, davy, není na to klid. Ve zveráči ti taky nakecaj cokoli, cílem je prodat. Přehlídneš, necháš se obalamutit. Držím palec, aby zvítězila trpělivost a zdravej rozum.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru