Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem E. Climacophora

Budte pozdraveni!

Asi pred 4. mesici jsem se, vicemene nedobrovolne a nahodne, stal teraristou. Domu jsem dotahl terarium s tezce zanedbanym kusem E. Climacophora (ani to jsem v te dobe nevedel) a ja byl postaven pred ukol se nejak postarat.
No podle me se docela dari - had zere, svlek se taky povedl... Spis mi jde o to jestli neco nezanedbavam a nemel bych neco resit, dokavad je cas. Had(posledni svlecka) ma 116cm, pohlavi nezname, vek cca 8+-2 roky. Terarko 70x50x40, vedsi miska s vodou, ukryt z kusu peny v rohu, topeni+osvetleni jedna 25W zarovka u "stropu", par vetvi - i pod zarovkou, podklad jsem ted zkusil Lignocel, puvodne jsem mel raselinu nastavenou z nouze keramzitem. Odkliditelny vykaly odklizim prubezne, jednou za mesic generalni uklid s desifekci a kompletni vymenou substratu. Svetelny rezim 10h, krmeni cca 1x tydne ziva mys, okolo svleku jsem tyden vynechal. Co me trochu trapi je agresivita, to se trosicku zlepsilo(uz neutoci kdyz se na metr priblizim k terarku, jenom se pripravi:-)), ale stejne, hak(rukavice jsem z obav o cilivost zavrhl) byla prvni pomucka se kterou jsem se musel skamaradit(a jeste me nekous:))).
Do budoucna chystam vedsi terarko a mozna bych pouvazoval o nejakym parovani, ale zatim ani netusim pohlavi hada, takze nevim...
Mam nekde neco zlepsit? Nejaky vitaminy nebo neco takovyho? Obcas se uplne zahrabe, normalni a ok? Na co si davat pozor(krome zubu teda)? Diky za rady

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý, chtěla bych se zeptat na podklad e.climacophora? stačí lignocel? nebo míchat lignocel- pisek?…
E.Cl. 06.04.2013 23:10
E.Cl.
Písek+rašelina, mulčovací kůra, atd...je to hodně, ale lignocelu bych se vyhnul... Já měl 1,2 v 90x5… poslední
Reptimania 07.04.2013 08:17
Reptimania

Dobrý, chtěla bych se zeptat na podklad e.climacophora? stačí lignocel? nebo míchat lignocel- pisek? samozřejmě krmení mimo terko.
A jak velké terárko pro 1,2? je lepší na výšku s množstvím různých průlezek nebo klasika na šířku?
Díky moc za odpovědi

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...