Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Strava leguána zeleného

Dobrý den, předem děkuji za odpověď. Mám mladého legu a kromě salátu, činského zelí nebo pampeliškových listů mi nic jiného nechce žrát. Ve zverimexu mi řekli, že má dostávat cvrčky, kvůli proteinům, hlavně teď, když je malý, ale on je žrát nechce. Existuje teda něco jiného co mu dodá proteiny? Nebo mu stačí k životu jenom salát? Děkuji
Změna předmětu, původně: Strava Leguána Zeleného (halapremek)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrej :-) Co se týče salátu-leguán by ho měl jíst spíš výjimečně... můžete zkusit i myší holata neb…
GrafSpee 21.03.2008 17:23
GrafSpee
maso??? ty jsi někde upadl? nový
maches 25.08.2008 10:16
maches
Dobrý den, na informace ze zverimexu hodně rychle zapomeňte, je to už klasika - co rada ze zverimexu…
MadMike 21.03.2008 17:27
MadMike
je to už klasika - co rada ze zverimexu, to prasárna. :-D vím že "rady ze zverimexu"bývaj hustý,ale… nový
viper 22.03.2008 00:52
viper
Jasně, nemělo by se to paušalizovat, pak na to doplácí ti, kteří ve zverexech pracují a berou to zod… nový
MadMike 22.03.2008 08:53
MadMike
M.A.S.O? SALATY , PAMPELIŠKY , MOŽNÁ OBČAS TROCHU ZELÍ , NASTROUHAT MRKVY , OBČAS TROCHU JABLKO , AL… poslední
ladyIGUANA 08.07.2009 19:38
ladyIGUANA

Dobrej :-) Co se týče salátu-leguán by ho měl jíst spíš výjimečně... můžete zkusit i myší holata nebo ještě lépe kousky vařeného masa. Už se to tady probíralo, stačí zadat do vyhledávače nebo do googlu. Hodně štěstí :-)

Dobrý den, na informace ze zverimexu hodně rychle zapomeňte, je to už klasika - co rada ze zverimexu, to prasárna.
Ze salátu (myslím hlávkový, ledový, frisé, atd.atd.) legoš živej nebude, nejen že nemá skoro žádné proteiny ale ani jiné výživné látky. Ideálním zdrojem proteinů je vojtěška setá a různé výhonky ( vojtěškové-alfa alfa, mungo výhonky, výhonky řeřichy, fazolí...). Také můžete občasdát vařené nesolené bezvaječné těstoviny nebo rýži a natural tofu sýr, ale opravdu jen občas. Jiným zdrojem bílkovin můžou být i leguání granule, tedy komerční granulovaná krmiva, ale dejte velký pozor na jejich složení.
Celkové procento bílkovin zahrnuté ve stravě by pak rozhodně nemělo překročit 3-4% a pokud chcete mít legoška zdravého a dlouhověkého, dávejte mu pouze rostlinné bílkoviny, nikoliv živočišné (cvrček, červ, vejce, sýr, tvaroh a jiné mléčné výrobky). ;-)

je to už klasika - co rada ze zverimexu, to prasárna. :-D vím že "rady ze zverimexu"bývaj hustý,ale např i já v jednom 10 let pracoval.....
mmch.ještě snad nebezpečnější jsou "rady" od veterináře...mnohokrát jsem se většinou bohužel marně snažil dobře míněnými radami zachránit doslova týranému zvířeti zdraví a život....většinou to skončilo odesláním mé maličkosti do nehezkých míst.....řekl jim to přeci VETERINÁŘ a nějakej blbej prodavač ví přece- no vy víte co ;-):x:

Jasně, nemělo by se to paušalizovat, pak na to doplácí ti, kteří ve zverexech pracují a berou to zodpovědně - to beru, jenže musím říct, že těch "magorů" je snad většina :)) a s vetama jasně souhlasím, to je fakt ještě horší, páč po radách ze zverexu si čék přeci jen může něco přečíst a zjistí, že je to třeba hovadina, ale veterinář vzbuzuje v člověku velkou důvěru a je to přeci ten, co by to měl vědet nejlíp, takže následky bývají ještě horší. Je opravdu potřeba si veta vybírat hodně pečlivě.

M.A.S.O? SALATY , PAMPELIŠKY , MOŽNÁ OBČAS TROCHU ZELÍ , NASTROUHAT MRKVY , OBČAS TROCHU JABLKO , ALE PROSIMVÁS ŽADNÁ ŽIVOČIŠ. PRODUKTY JAKO NAPŘ : VAJÍČKA , MASO , CVRŠKY , HOLATKA , T.O. R.O.Z.H.O.D.N.Ě. .N.E. !

Nebylo by od věci se trochu odprostit od invektiv. Upravuji (halapremek)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru