loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kdyby sis zjistila alespon základní informace o zvířeti které chováš (ev. chceš chovat) zjistila bys…
viper 21.03.2008 18:16
viper
tak pozor... já od začátku ledna cca 8 hodin denně sedím u internetu a sleduji nejen tuto poradnu, a…
ellienka 21.03.2008 20:12
ellienka
Ahoj,nechci být hnusnej,ale tohle na to říká google:Výsledky 1 - 10 z asi 1 880 na dotaz užovka červ…
viper 22.03.2008 00:33
viper
Ahoj.. psala jsem, že jsem přímo po této informaci odchovu nepátrala. Zatím mám k případnému odchovu…
ellienka 22.03.2008 18:36
ellienka
Já se moc omlouvám za můj debilní příspěvek, ale prostě mi to nedá - když chci něco najít na netu, t…
MadMike 22.03.2008 19:26
MadMike
Bohužel u užovek se vajíčka musí dát do inkubátoru.Samice se o ně nestará.Jen po vykladení chvíli u… poslední
Melda 24.03.2008 18:14
Melda

Kdyby sis zjistila alespon základní informace o zvířeti které chováš (ev. chceš chovat) zjistila bys že se o vejce nikterak nestará,a pokud je chceš vylíhnout,MUSÍŠ JE DÁT DO INKUBÁTORU.
Jinak jediní vejcorodí hadi kteří jsou schopni svá vejce odinkubovat,jsou některé druhy krajt. :i:

tak pozor... já od začátku ledna cca 8 hodin denně sedím u internetu a sleduji nejen tuto poradnu, ale všude, kde se česky píše o chovu užovek. Samozřejmě jsou určitě stránky, na které jsem nenarazila, ale tuto informaci jsem fakt nikde nezahlédla. Sice jsem po tom přímo nepátrala - zatím mám užovku jen jednu a ani si nejsem jistá pohlavím, ale kdybych o tomhle četla, pamatovala bych si to. Navíc v brožurce o hadech píšou, že hadi třením svého těla vejce zahřívají. Takže se nedivím, že se na to někdo "chytil". Takže kde si má člověk jinak ty informace získat, než tím, že se tady zeptá.. ne??? Nebo to tu přejmenujme na diskuzní kroužek teraristů a ne poradnu..

Ahoj,nechci být hnusnej,ale tohle na to říká google:Výsledky 1 - 10 z asi 1 880 na dotaz užovka červená odchov. (0,20 sekund) :-D Výsledky 1 - 10 z asi 300 na dotaz užovka červená inkubace. (0,20 sekund) :-D:-D promin,ale za 8 hodin denně od ledna na internetu,bych znal z paměti i vzorec folidozy....natožpak tak základní informace jako odchov...
nic ve zlém,naše poradna je samozřejmně i pro začátečníky,a všichni rádi poradíme.

......Navíc v brožurce o hadech píšou, že hadi třením svého těla vejce zahřívají-jen pro upřesnění některé druhy krajt opravdu dovedou svojí snůšku "zahřívat",ale ne třením,dělají to záškuby svalů,samice provozující tuto činnost se bez pohybu dopředu či dozadu třese,vypadá jak kdyby do ní někdo pouštěl proud... :-D

Ahoj.. psala jsem, že jsem přímo po této informaci odchovu nepátrala. Zatím mám k případnému odchovu ještě velmi velmi daleko, pokud vůbec. Používám vyhledávač na Seznamu a třeba na 1 stránce jsem teď přišla pouze na 1 odkaz, kde je věta, že se vejce musí oddělit (jinak to nejde? nebo je to tak jenom lepší?). Důvod tam napsán není. Je spousta odkazů malých teraristů, která jsou mnohokrát jen navzájem kopírovaná z jiných serverů a informace jsou dosti povrchní. Chápu, že je velmi náročné popsat o hadech všechno.. prohlédla jsem i spousty serverů, které jsou tady na ODKAZECH, ale angl. ani něm. bohužel neumím. A citace z brožury Had nakl. Fragment - "Stejně jako u ostatních krajt samice "sedí" na vejcích - obtáčí snůšku svým tělem a svalovým třesem vytváří teplo nutné k jejich vylíhnutí."
Samé polopravdy - komu vlastně věřit? Nejen tady se setkávám s velmi protichůdnými názory. A jsem z toho velmi zmatená. Možná proto to roztrpčení.. omlouvám se. :-[:beer:

Bohužel u užovek se vajíčka musí dát do inkubátoru.Samice se o ně nestará.Jen po vykladení chvíli u nich leží.Potom jsou vejce nechána na pospas osudu.V teráriu se dají jen s obtížemi udržet podmínky vhodné k inkubaci vajec.Samozřejmě hrozí převrácení vajec od hadů v teráriu,což je pro ně smrtící.Vejce se nesmí v průběhu inkubace otáčet a nesmí na ně kapat voda.;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...