Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Emoia cyanurum

Dobrý den.Nemáte prosím někdo zkušenost s chovem tohoto scinka(Emoia cyanurum).Na netu jsem nic nenašel a když tak je to v němčině nebo anglicky a já jako negramot to nepřelouskám:-/Asi budou podmínky chovu podobné s jiným scinkem nebo jestěrem nebo v tom bude jiný háček že se o něm nepíše.DĚKUJI.

Předmět Autor Datum
Trošku to zapadlo. Na netu toho opravdu moc není a Auri je určitě chová :) Nicméně víc by mě zajímal…
solidus 28.10.2012 09:01
solidus
Už je nechovám, ale chovala jsem je pár let zpátky. Emoje se moc nechovají, protože se moc nevozí a…
Aurifer 28.10.2012 16:23
Aurifer
Auri je určitě chová Není podstatné CO chová, ale naopak by mě zajímalo co nechová :-D…
dominik577 28.10.2012 16:28
dominik577
co nechová No toho je, jééééje :-D
Aurifer 28.10.2012 16:30
Aurifer
Víš jak to myslím ;-):-D Ale tak Zoo by ti v poměru plazu a ted si nejsem jist i (hlodavcu) mohli je…
dominik577 28.10.2012 16:33
dominik577
Auri díky. Supr info. Začal jsem si totiž znova pohrávat s myšlenkou chovat Dendrobatidae a tak jse… poslední
solidus 28.10.2012 19:16
solidus

Už je nechovám, ale chovala jsem je pár let zpátky. Emoje se moc nechovají, protože se moc nevozí a pokud ano, tak většinou přijdou buď už tuhé, nebo zdevastované a importéři je většinou brzy "dodělají". Navíc rády brzy po importu chcípají. Což podtrženo sečteno v chovech moc nejsou.

Co se týče toho

Asi budou podmínky chovu podobné s jiným scinkem nebo jestěrem

tak podobné podmínky s jiným scinkem jsou samozřejmě pitomost, protože scinkové jsou tak rozmanitá čeleď s tak širokou škálou různých nároků, že je to asi jako hledat společný mustr na všechny akvarijní ryby :-D

K chovu Emojí jsem používala terárka 80x40x60(cm) zařízené pro pralesní druhy. Dostatek úkrytů, větve na lezení, korkové trubky, živé rostliny. Teplota 25-26°C, přez noc 24°C, lokálně 30°C (ale nevyhřívali se) zdroj UV (ten naopak využívali hodně). Krmení klasickým krmným hmyzem, jsou dost draví a nevybíraví. A taky jsou vzájemně dost agresivní, a to i v rámci párů. Jedna skupina se mi komplet vymlátila a zůstal 1,0, z druhé zbyl pár který se jakž takž toleroval s tím, že se občas porvali. Ale občas se v terárku objevila mláďata, která pokud jsem okamžitě neodchytila nebo se to nepovedlo, tak je dospělí sežrali. vejce se mi ale nikdy nepovedlo najít. Zvířata jsem měla koupené z importu jako udulty,v chovu vydrželi asi 3 roky. Pak postupně padli věkem.

Auri díky. Supr info.

Začal jsem si totiž znova pohrávat s myšlenkou chovat Dendrobatidae a tak jsem začal přemýšlet nad paludárkem - mimochodem, jak je to teda, uměj tyhle žabky plavat nebo ne? Často se píše, že ne, ale velká část paludárek je s hlubokou vodní plochou a jako obyvatelé se uvádějí pralesničky.
A jak nad tím paludárkem přemýšlím víc a víc, tak ho nechci hnát do výšky se skoro "plochou" zadní stěnou, ale udělat docela velkou horizontální "souš" a pořádně plastické pozadí. A přemýšlím, jaké obyvatele. Nechci mlhovač ani vodopád, ani automatické rosení, přesto si ale myslím, že pro hada to bude i tak moc vlhké (hortuláni, něco z ex-Trimeresurus apod.), dál to vypadalo třeba na Emoie, nicméně ty z toho teď vypadávají :o)

Ale to už je trošku jiné téma ;o)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru