Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Emoia cyanurum

Už je nechovám, ale chovala jsem je pár let zpátky. Emoje se moc nechovají, protože se moc nevozí a pokud ano, tak většinou přijdou buď už tuhé, nebo zdevastované a importéři je většinou brzy "dodělají". Navíc rády brzy po importu chcípají. Což podtrženo sečteno v chovech moc nejsou.

Co se týče toho

Asi budou podmínky chovu podobné s jiným scinkem nebo jestěrem
tak podobné podmínky s jiným scinkem jsou samozřejmě pitomost, protože scinkové jsou tak rozmanitá čeleď s tak širokou škálou různých nároků, že je to asi jako hledat společný mustr na všechny akvarijní ryby :-D

K chovu Emojí jsem používala terárka 80x40x60(cm) zařízené pro pralesní druhy. Dostatek úkrytů, větve na lezení, korkové trubky, živé rostliny. Teplota 25-26°C, přez noc 24°C, lokálně 30°C (ale nevyhřívali se) zdroj UV (ten naopak využívali hodně). Krmení klasickým krmným hmyzem, jsou dost draví a nevybíraví. A taky jsou vzájemně dost agresivní, a to i v rámci párů. Jedna skupina se mi komplet vymlátila a zůstal 1,0, z druhé zbyl pár který se jakž takž toleroval s tím, že se občas porvali. Ale občas se v terárku objevila mláďata, která pokud jsem okamžitě neodchytila nebo se to nepovedlo, tak je dospělí sežrali. vejce se mi ale nikdy nepovedlo najít. Zvířata jsem měla koupené z importu jako udulty,v chovu vydrželi asi 3 roky. Pak postupně padli věkem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny