Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem E.c.maurus - samice podivné chování

Dobrý večer. Chci se zeptat - samice, která vždy ( opravdu vždy) ležela a vyhřívala se na terase pod žárovkou, leží už od včerejška úplně dole v terárku. Svlek před 14 dny, jedla minulý týden. Teploty v teráriu stále stejné. Vlhkost stejná. Prostě žádná změna. Zdá se mi být i nějaká apatická.:.( Parazity jsme kontrolovali pře dvěmi měsíci. Děkuji za rady - tedy pokud někoho něco napadne.

Předmět Autor Datum
Parazity jsme kontrolovali pře dvěmi měsíci Předpokládám, že máte na mysli vizuální kontrolu na ekt…
Georgij Gadjukin 24.03.2008 14:24
Georgij Gadjukin
Děkuji za odpověď. Tou kontrolou parazitů jsem myslela - vnitřních. Kontroluji je pravidelně, po cel…
zuza 24.03.2008 16:46
zuza
Posouvám, aby mi to nezapadlo. Samici jsem kontrolovala a má drobnou ranku u kloaky a jsem si jistá,…
zuza 24.03.2008 20:57
zuza
Zdravím už nějakou dobu jse zabívám chovem hadů /užovky,korálovky/ a nedávno jsem dostal nabídku na…
snow- 26.05.2008 20:10
snow-
Byla bych ráda kdyby jste to probrali tady taky mně to bude jednou čekat, takže radyocením:-D
zuza jiný pc 26.05.2008 20:54
zuza jiný pc
jak nejlépe zajistit samici podmínky k porodu Není třeba speciálně něco měnit (maximálně odděl samc…
krokodýl 27.05.2008 19:49
krokodýl
Nechci zakládat nové vlákno, ale mám dotaz k odchovu mláďat. Dnes se nám narodilo 6 maurusáčků. Dala…
albina 29.05.2008 10:42
albina
Ahoj, pokial ich mas v spolocnom tera, tak ich daj mimo, ako podklad daj papierove obrusky, ktore na… poslední
DanKanFan 29.05.2008 12:39
DanKanFan

Parazity jsme kontrolovali pře dvěmi měsíci

Předpokládám, že máte na mysli vizuální kontrolu na ektoparazity.

Jeden den nemusí nic znamenat. Pokud ovšem tento stav bude trvat déle, případně se v chování hada objeví nějaké podezřelé projevy, doporučil bych vyšetření trusu (pokud nějaký bude), případně vyšetřit stěr z kloaky a tlamy.

Děkuji za odpověď. Tou kontrolou parazitů jsem myslela - vnitřních. Kontroluji je pravidelně, po celou dobu co je mám jsou bez parazitů. Vnější parazity taky nemá, je krásně čistá, svlek proběhl bez komplikací. Volala jsem vetovi. Ten mi řekl, že s takovými projevy nemá zkušenosti. Budeme odebírat krev a dělat testy trusu. Takže uvidíme. Včera samice napadla samce a dlouho byla namočená ve vodě. Dnes žádné změny v chování. Leží jako placka - hrozný pohled.

Posouvám, aby mi to nezapadlo. Samici jsem kontrolovala a má drobnou ranku u kloaky a jsem si jistá, že ji tam před třemi dny neměla. Myslíte si, že mohlo dojít k páření? Samice je stále apatická, nesnaží se útočit, ani neleze. Pokud jste to už někdo zažili, tak se prosím o zkušenosti podělte.

Zdravím už nějakou dobu jse zabívám chovem hadů /užovky,korálovky/ a nedávno jsem dostal nabídku na koupě Epicrates cenchria maurus,neodolal jsem a včera jsem si domů dovezl krásný pár.Jde o to že jsem nikdy živorodé hady nechoval a samice je už čtyři měsíce březí tak bych potřeboval vědět jak nejlépe zajistit samici podmínky k porodu jaký podklad dát do terárka /noviny?/ a za jak dlouho můžu očekávat porod jestly to jde vizuelně nějak poznat podle chování taky bych byl rád kdyby jse našel někdo kdo s tím má skušenosti a byl by ochotný to probrat třeba na skype nebo icq když tak písněte na e-mail snow-@seznam.cz

jak nejlépe zajistit samici podmínky k porodu

Není třeba speciálně něco měnit (maximálně odděl samce, aby samici zbytečně nerušil), prostě zachovej vhodné podmínky pro dospělce a až nastane čas, tak jen vyndej novorozená mláďata a dej je do menších terárií nebo faunaboxů a vytvoř jim hygienické, mírně vlhké a mírně teplé (24-28) prostředí. Substrát lze použít téměř jakýkoli, ale pro novorozence doporučuji alespoň do prvního svleku buď papírové ručníky a nebo rašeliník a mírně vlhčí prostředí, aby první svlek proběhl bez komplikací. To ovšem platí i o mláďatech vylíhlých z vajec.

Ahoj, pokial ich mas v spolocnom tera, tak ich daj mimo, ako podklad daj papierove obrusky, ktore navlhci, oni ti idu do misky s vodou preto, lebo potrebuju vysiu vlhkost, pretoze sa budu zvliekat, ten podklad im vlhci, ale nechaj im tam aj misku s vodou, no a teplotu drz okolo 28 - 29 stupnov, samozrejme s moznostou chladnejsieho úkrytu a aj suchsou castou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru