Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prosím o pomoc

Zdravím všechny milovníky chameleonů.
Mam dva chameleony-samečka a samičku. Jsou zhruba 4 měsíce staří. Posledních zhruba 14 dní mi přestali přijímat potravu. Krmím cvrčkama a červama. Když do nich dostanu lstí dva kousky potravy za den, je to velký úspěch. Jsou velice pasivní, sotva se udrží na větvi, kolikrát spadnou na zem. Skoro se nepohybují, při pohybu se třesou a nemají sílu. Před tím se těšili dobrému zdraví a ted je vše úplně jinak. Jsem z toho velice neštastná a nevím, co dělám špatně. Terárium mají velké, dvě bodová světla, speciální zářivku. Mističku s vodou a ještě napáječku, myslím, že nepili ani z jednoho, proto jim každý den kapu do tlamičky, ted ovšem nechtějí ani pít. Dnes už leží jen na zemi na rašelině. Děkuji moc všem, kteří mi poradí.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jediné,co se ti dá poradit,je vzít chameleony a jít s nima zítra okamžitě k veterináři.Nepíšeš tu je…
Melda 24.03.2008 20:50
Melda
Já se tak trochu obávám, že v tomhle stadiu už bude veterinář chameleonům platný jako mrtvému zimník…
RITCHI 24.03.2008 21:08
RITCHI
možná by pomohlo rychlé podání vitamínů injekčně veterinářem.Někde tady psal zydy, že píchá agamě, k…
cejna 24.03.2008 21:29
cejna
Zdravím, ano, podával jsem agamě injekčně multivitamín s vápníkem, ale u mne šlo jen o slabší nohy a…
Zydy 24.03.2008 22:12
Zydy
Děkuji vám všem za radu a držte nám palce.
sarka 25.03.2008 10:18
sarka
JJ určitě ti budu držet palce ale hlavně zajdi dneska k veterináři;-) poslední
bralbo 25.03.2008 11:47
bralbo

Já se tak trochu obávám, že v tomhle stadiu už bude veterinář chameleonům platný jako mrtvému zimník... :x: Nechci Ti Šárko sahat do svědomí, ale tohle vypadá jako čítankový případ absolutního nezvládnutí alespoň základních znalostí potřeb těchto plazů. V prvé řadě jsi měla mít nastudováno co nejvíce teoretických informací z literatury případně z internetu, konkrétně o jemeňácích je toho všude dost a dost. Pokud bys zvládla teorii, k tomuhle podle mě vůbec nemuselo dojít. Těm chamíkům evidentně něco schází, něco, co jsi bohužel ve své neznalosti opoměla a co my tady na poradně jen těžko můžeme vědět či odhalit. Nepíšeš nic o teplotě, o vlhkosti a o mnoha dalších důležitých faktorech, které můžou být příčinou. Asi bys měla zvážit svoje možnosti a pořídit si nějaké méně náročné zvíře :-|

Zdravím, ano, podával jsem agamě injekčně multivitamín s vápníkem, ale u mne šlo jen o slabší nohy a sníženou aktivitu lezení po větvích, agama žrala normálně - píchal jsem 14 dní a během 4 dnů jsem již poznal efekt, myslím, že by ještě nemuselo být pozdě. ;-) Držím palce ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru