Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rychle se kazici voda v akvariu

Tak pisu rozmery akvarka: 80x35x35 (delkaxvyskaxsirka) a je myslim na 100l, ale ja tam mam tak tu pulku tech 50l.
Jinak po tydnu jsem prijela domu a za ten tyden, co jsem nebyla doma, tak voda opet silene zezelenala (pritom vymena cele vody probehla pred 3 tydny), ze jsem tam skoro zelvu ani nenasla :-)
Napadlo me, jak tu nekdo mluvil o tom svetle, do lonskeho dubna jsme meli klasicka dvojita okna, ale pak jsme je vymenili za plastova, nemuze to byt tim? Od vymeny oken jsme v oknech meli sit proti hmyzu, az skoro do zimy a ta sit pomerne stini. Tedka ale tam ta sit zatim nebyla, jak bylo hezky. Nemuze to byt pricinou, ze se ta voda tak kazi? Ze treba i ty plastova okna prospousti vice svetla? Akvarko totiz stoji primo u okna.
Jinak v akvarku mam pouze filtr, topitko a velky kamen na vyhrivani + sumecka (domaci pojmenovani) - takova ta "rybicka", co ma zrat zbytky zradla a tak.. Jinak nic, nemuzu si totiz dovolit prilis caste cisteni, jelikoz nejsem casto doma.
Jo, a kdyz menim vodu, tak vzdycky celou, poradne akvarko vymeju jarovou vodou a vyplachnu. Jeste tu nekdo psal, ze by pricinou mohla byt prilis tepla voda, mam topitko nastavene tak na 22 - 23 stupnu, vic ne. Leda, ze by se voda ohrivala od svetla, nekdy zelve svitim i cele odpoledne a vecer, kdyz se chce vyhrivat, tak cca 10 hodin. Jo, a filtr mam zatim ten molitanak, doposud jsem s nim byla spokojena, cisteny je kazdy tyden pod tekouci vodou a ve filtru jsou i nejake ty "granule", co maji napomahat cisteni vody.
Vic uz me nenapada, kdybych vam prislo, ze je neco spatne, dejte prosim vedet. Diky..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny