Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ledňáček říční v zahradním jezírku

Zdravím všechny. Před časem jsem se dotazovala, co dělat, aby přežili všichni živočichové v mém zahradním jezírku (karasi, pulci, žáby atd.)Všechno zimu zdárně přežilo včetně malých loňských karásků, objevila se ovšem nová škodná - ledňáček říční. Bydlím uprostřed poměrně husté předměstské zástavby, nejbližší vodoteč je cca 800 m vzdušnou čarou. Včera v podvečer mi padly oči na zahradní jezírko v okamžiku, kdy do něj jak kámen vletěl ledňáček a vylétl s 5 cm rybičkou v zobáku, chvíli seděl na plotě a odlétl. Ulovil mi sice vypiplaného červenostrakatého karáska Jardu, ale za ten pohled to stálo - nádhera. Ovšem co když si zvykne chodit k nám jak do bufetu? Jak jezírko chránit? (odmítám nějaké sítě čiá zábrany). Díky za každou radu. Jaroslava

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
asi pozdě, ale měli jsme stejný problém.. ledňáček plenil jezírko, ale nikdy neútočil přímo z letu,…
cinan 19.09.2008 14:29
cinan
nikdy neútočil přímo z letu, ale seděl na větvi nad jezírkem a vyhlížel kořist.. jak sme jí uřízli t…
krokodýl 19.09.2008 16:58
krokodýl
Tak to jsme na tom úplně stejně. ::) Já bych čeřínkoval až by se ze mě kouřilo. poslední
KHor 19.09.2008 17:41
KHor

asi pozdě, ale měli jsme stejný problém.. ledňáček plenil jezírko, ale nikdy neútočil přímo z letu, ale seděl na větvi nad jezírkem a vyhlížel kořist.. jak sme jí uřízli tak byl pokoj ;-) Soused zase místo odkud pozoroval dovu pomazal lepem a jak se chytil, vzal ho a pustil.. už se tam neukázal :puff:

nikdy neútočil přímo z letu, ale seděl na větvi nad jezírkem a vyhlížel kořist.. jak sme jí uřízli tak byl pokoj

To je fakt, pokud nemá, kde číhat, tak ho to místo nezaujme, ale na druhou stranu bych raději zásobil třeba celou "ledňáččí" (uff) rodinku a kochal se jimi, já bych jim tam snad nainstaloval i doupnou vrbu:-D, než tam mít jen pár nudných strakatě umělých ryb a ořezané větve kolkolem;-).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru