Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem spolu bydlící E.c. maurus a E.c. cenchria

100% z mého pohledu.
1. Oba poddruhy vyžadují odlišné podmínky (vlhkost, teplotu, délku dne ap.), i když krátkodobě by se to řešit dalo tak, že by ten náročnější (E.c.c.) určoval podmínky chovu, ovšem z dlouhodobého hlediska je to dost nevhodné.
2. Oba jedinci jsou hodně velikostně rozdílní, což by skýtalo určité nebezpečí, že větší jedinec o hodně menšímu může ublížit a to i v případě, že budou krmeni zvlášť (žravého jedince by mohl k "útoku" vyprovokovat i jen pach kořisti po krmení ulpělý na těle druhého hroznýšovce), třeba i jen náhodně mechanicky (přimáčknutí) a pod. Není to až tak pravděpodobné, ale proč tomu nepředejít.
3. Nového jedince v chovu bych nechal alespoň nějaký čas (cca 2-3 měsíce) samostatně, protože nikdy nevíš, s jakou nemocí nebo parazitem mohl přijít do styku (a to i odchovaný jedinec, nikdy nevíš...).
4. Čistě z mého estetického pocitu i z mých zkušeností nerad kombinuji druhy a poddruhy, které se spolu v přírodě nemohou potkat. Z čistě technického hlediska nerad kombinuji i ty, které by se potkat mohly.;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny