Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon - pokousání chameleonem

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby samice chameleona jemenského napadla druhou samici téhož druhu. Jde o to, že dnes jsme si vzali s manželem roční samičku(asi samičku???) Ch.jemenského od kolegy z práce, která má ošklivě zraněnou pravou zadní nohu. Jeho známí měli prý v dost velikém terárku dvě samičky , a asi před týdnem se holky navzájem napadly. Ta naše dopadla špatně - má šrám na boku a pravá zadní noha asi v polovině jen visí a černá. Ti lidé jí chtěli vyhodit do lesa - prostě jí nechat jen tak:.(. Máme zkušenosti jen s gekony, ale toto jsme nemohli nechat jen tak a chtěli jsme dát chamíkovi šanci]:(]:(
Ale teď nevíme, kam se obrátit. Jsme z Litoměřic a žádný místní zvěrolékař s nimi nemá zkušenosti - zatím jsme je nepotřebovali. Ještě zkusím v Ústí nad LAbem. Nožička je už černá a asi i odumřelá. Chameleonka má zatím barvu světle zelenou, zvládá se na větvích udržet a docela i žere cvrčky. Máme ji první den a doufáme, že ji nějak zachráníme;-) Zatím je v provizorním terárku, protože to byla rychlá záchranná akce.
Potřebovala bych spíš poradit, co dál? Nemáte někdo zkušenosti s postiženým chamíkem:?::?::?: Byla bych moc ráda za každou radu. Nebo zda někdo nevíte o nějakém veterináři, který by nám pomohl?
Děkuji za každou odpověď,
Kata

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no tak já mám taky doma chamíka samičku a né na darmo se mi říká doktorka kvínková!!já bych to uděla… poslední
kvínková 31.05.2008 11:47
kvínková

no tak já mám taky doma chamíka samičku a né na darmo se mi říká doktorka kvínková!!já bych to udělala takto vzala bych núžky které bych nahřála nad zapalovačem a za asistence svého budoucího manžela bych chameleonku chytla a nohu bych fikla,.po té jelikož vím a jsem si jista že když zašívám ponožky vypadaji jako nové bych chameleonce nohu zaštepovala a tak jak se to dělá v tv. bych ji tu nohu ještě polila nejméně 20.letou wizkou a eště opálila nahřátým nožem aby se zde neuchytila nějaká ta bakterie ,no tak pokud by ste chtěli ještě s ničím poradit neváhejte a pište doktorka kvínková je tu pro vás ráda váda a levněvám pomohu budu se těšit na spolupráci naschledanou:x:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru