Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ifaunovatění poradny

Několikrát zde padlo to, že se teraporadna začíná podobat ifauně. Že moderátoři nepracují - nezamykají vlákna či nemažou příspěvky. Jakožto jeden z moderátorů a tak trochu "duchovní otec" projektu bych se k tomu rád vyjádřil.

Jednu z největších věcí, kterou uznávám, je svoboda. Ve všech jejich dostupných formách. A jsem rád, že tady jakási svoboda je. Její existence je závislá na toleranci a přístupu jak moderátorů tak celého auditoria. Budovat přísně ohraničený, striktní svět fóra nechci a jsem rád, že to podobně cítí i ostatní moderátoři. Každý z nás má právo se vyjadřovat, každý z nás je svou podstatou jiný. Každý z nás svým projevem zobrazuje to, jaký je. Pravda, některý projev je opravdu k pláči, ale budiž. Neporušuje-li dotyčný pravidla poradny je zde vítán, ať je jeho projev jakýkoliv. Nejsem, nemohu a ani nechci být arbitrem, který bude rozhodovat co je a co není správné. Na to nemám. Použije-li někdo tu a tam ostřejší slůvko určitě to není důvod k rázným opatřením. Projeví-li někdo svůj nesouhlas či odlišný názor, je to jeho právo a nemělo by mu být upíráno. Poradna nebo chcete-li diskuze je proto, aby se lidé radili, ptali se, diskutovali, přeli se, zkrátka aby komunikovali. Došlo-li by ovšem v rámci této komunikace na adresné invektivy či nadávky, došlo-li by na naplnění některého z bodů Pravidel, moderátorský zásah by jistě následoval. Ať už z mé klávesnice nebo z klávesnice některého z kolegů.
Zrovna výše zmíněné vlákno diskuze je názorově velmi odlišné, i ostřejší slůvko se najde, ale stále v mezích normy. Navíc nijak výrazně neodbočuje od původního tématu. Za sebe jsem neshledal jediný důvod pro jakýkoliv zásah.

Nikdo z nás nechce aby se zde vytvořilo nezdravé ovzduší v předtuše toho, že "velký bratr" dohlíží a co se mu nelíbí, maže či mění.
Moderátoři se snaží poradně věnovat jak je to z jejich strany možné a vzhledem k tomu, kolik nás dnes už je a jakým tempem někdy příspěvky přibývají, se může stát, že některý příspěvek unikne kontrole. Každý z auditoria může na takovýto příspěvek upozornit pomocí vnitřní pošty. Věřím, že valná většina uživatelů poradny zná alespoň jednoho moderátora.

Problematika začínajících chovatelů a jejich často stupidních dotazů je další stránkou věci. Ovšem, jak určit hranici co je přijatelné a co není? Přiznávám se, že si to moc netroufám a rozhodně nechci tyto dotazy jakkoliv moderovat. Byť mne prsty svědí. Pokud to ovšem nepřeroste i přes laťku mojí trpělivosti.

Za mou maličkost pro tuto chvíli asi vše.

Jiří Janda aka GG

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny