Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hroznýš královský - nemoc

zdravím, jsem tu nová a mám dotaz. Pročetla jsem si poradnu, ale zeptám se. Mám hroznýše-má asi 2 měsíce a přesně 60cm. Krmím ho jednou týdně myší. Ulovil a snědl vždy bez problémů. O víkendu se mu zakalily oči, pak jsem mu našla takový černý malý breberky na těle, měl průjem. V úterý měl žrát. Nechtěl. Svlékl se, stříkla jsem ho frontlinem i akvárko. Celý den byl z něho pryč, aby se nenadýchal. Pak se několikrát už normálně vykadil. Ale myš pořád nechce. Už je to jedenáct dní co nejedl. Připadá mi smutný. Vždycky se rád plazil, dokonce se mi i takto malý omotal důkladně kolem krku a teď nic. Pořád zamotaný v úkrytu spí. Co to může být? Mám strach, jestli není nemocný. Poradíte?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
slíbla jsem, že napíšu, jak něco. Včera jsem terárko vydenzifikovala , vyčistila, nastříkala, několi…
honzík 28.04.2008 17:16
honzík
tak snad už to bude ok;-) nový
AdamGabrys 28.04.2008 18:01
AdamGabrys
Já Ti psala,abys koupila myš a né holata,vychrtlý hodnýš je ten kterému lezou žebra a páteř ;-)a nev… nový
Jindrula1 29.04.2008 09:13
Jindrula1
Jenom jsem chtěla dát vědět, že mám radost. Do dneška byl Honzík na bílých papírech a žádná breberka… nový
honzík 04.05.2008 14:50
honzík
muzu se zeptat musel si ho registrovat jako nebezpecne zviere:?::?::?: nový
lubo245 07.05.2008 20:41
lubo245
Nemusiš ale měl bys-Hroznyš je brany jako nebespečne zviře... Jo a Honzikoj ať se daři ať z něj maš… nový
Dejvhroznýšek 07.05.2008 22:19
Dejvhroznýšek
aha tak to diky a tobe honzo preju hodne stesti,radosti a prekvapeni poslední
lubo245 08.05.2008 08:26
lubo245

slíbla jsem, že napíšu, jak něco. Včera jsem terárko vydenzifikovala , vyčistila, nastříkala, několikrát omyla vřelou vodou, nechala vyvětrat a na dno dala novinový papír a bílé papírové utěrky. Ještě po poradě s jedním chovatelem jsem mu koupila nakonec holata. Byl opravdu moc vychrtlý a večer a v noci jenom ležel a myslím, že i s pitím nic moc. Okoupala jsem ho a orosila. Ale i tak vypadal jako mrtvý. Teď jsem odkryla jeho úkryt a dala mu jedno hole k nosu. To byla rychlost. Ani jsem nepostřehla že se hnul. Dvě uškrtil a snědl, třetí jedl živé a čtvrté potom v pohodě. Nebyla to moc velká holátka. Teď na mně kouká, jako by si dal nášup, ale myslím, že to už stačí. Teď budu čekat, co bude dál.

Já Ti psala,abys koupila myš a né holata,vychrtlý hodnýš je ten kterému lezou žebra a páteř ;-)a nevěřím ,že by za 14 dní tak výrazně zhubl.Navíc holátka mu toho moc nedají..nevím,kdo ti to poradil,ale mohla jsi krmit zrovna tou myškou...;-)
Zbytečně moc se o něj bojíš..i mladý had vydrží měsíc bez potravy.Samo pokud by měl vodnaté průjmy a zvracel,tam pak riziko je,že by mohl padnout..ale z parazitů určitě né..spíš jen špatnou aplikaci protiparazitárních postřiků.
Tak ho nech vytrávit ta holata a ve čtvrtek nebo v pátek mu dej myš..tak jak byl zvyklý a myslím,že brzo to bude kus hada.
Jinak had toho moc nenaleze..jen když hledá potravu..většinu dní se někde nehnutě válí a tráví..a může se zdát,že je mrtvý.:-D,ale není..:-)Hodně štěstí v chovu:-)

Jenom jsem chtěla dát vědět, že mám radost. Do dneška byl Honzík na bílých papírech a žádná breberka se neobjevila. Dneska od rána jsem pekla rašelinu, promívala a pekla písek a přidala do toho asi 2 hrsti kokosové drtě. Spravila jsem mu komplet celý terárko. Honzík byl pořád nijakej a myšu nechtěl a ani nepil. Před chvílí, když jsem ho dávala do nového nechtěl se mne pustit a omotaný kolem mé ruky se jen natáhl k vodě a pěkně dlouho pil. Normálně mi tekly slzy, jak jsem byla šťastná. Hned jsem mu zkusila dát myš. Držela jsem ji za ocas, ani jsem nedýchala a Honzík nakonec pojedl. Má ji v sobě, ale šmejdí dál. Další zkusím v týdnu. Určitě měl hlad. A teď prozkoumává nový domov, protože je úplně jiný. Doufám, že budeme v pořádku a já děkuji za podporu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru