Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pokousání krajty myší

Zdravim vsechny :-)
Mam otazku ohledne moji Ptython regius. Dneska jsem ji krmil laboratorni mysi a jakmile po ni krajta vyjela tak ji zacala skrtit a vse vypadalo v pohode. Kdyz ji sezrala, tak jsem si vsiml ze ma na krku nejakou bouli a kdyz jsem ji kontroloval blize tak jsem si vsiml ze ji ta mys pokousala behem skrceni.
Chtel jsem se proto zeptat jestli mam jit na veterinu, nebo jestli muzu krajtu jen tak nechat a samo se ji to spravi.Jenom podotknu ze to opravdu neni velka rana, ale ta boule me vystrasila.jako podklad mam ekologickou raselinu a normalne dodrzuju nejvyssi hygienu v terarku.
Diky za kazdou radu. Jirka :-(
Změna předmětu, původně: kousnuti (knoxville)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
pokousání myší při škrcení je také dáno velikostí potravy vůči hadovi - jestli je myš relativně malá…
kraken1 29.04.2008 18:20
kraken1
Klepat pinzetou? Snad vemu za ocas nebo do hrsti a praštím o hranu něčeho, o zem.
Hans 29.04.2008 18:44
Hans
:-)popravde kdyz naucis hada na mrtvou potravu tak apk pomalu ani nevi jak mys uskrtit...zazivam to…
Kolar 29.04.2008 18:56
Kolar
Můžes mi poradit jak mám omráčit mýš?
Omráčení 27.12.2009 18:40
Omráčení
chytit za ocásek a lehce klepnout přes hlavu u myši stačí i tužkou nebo klepnout s myškou o hranu st… poslední
1kraken 27.12.2009 18:49
1kraken

pokousání myší při škrcení je také dáno velikostí potravy vůči hadovi - jestli je myš relativně malá a regiuska zas mohutna tak se jí kořist špatně drží a myš vidí že jí jde okejhák a tak se snaží, vím že někdo to odsuzuje ale krmím čerstvě zabitou potravou -myšku chytnu za ocásek klepnu ji 40 cm dlouhou pinzetou a servíruji, když se mě přemnožily myši 130 cm hroznýš jich spolkl 10 normalně byje neuškrtil protože jsou male vúči jeho tělu , korálovky jsou ještě horší ta jede za myší a klidně ji veme za ocas a škrtí ji zadní nohy a myš nebo malej potkyš kouše jak múže ,takže pokud to jde tak naučit na mrtvou potravu ulehčí to práci a ubere problémú

:-)popravde kdyz naucis hada na mrtvou potravu tak apk pomalu ani nevi jak mys uskrtit...zazivam to ted z novyma koralovkama je to hruza...mys jemne klepu ale nedej boze kdyz jim tam dam potkana velikosti mysi...potkan rve a had je mimo...uz je to ale lepsi musim rict...snazim se je omracit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru