Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto nemůže se vyklást

Zdarec mám dotaz na chovatele gekončíků. Mladá samice (letos poprvé připuštěná) se "nemůže vyklást" , vejce se posunula směrem k hrudníku a dle mého se jí "zauzlovaly" střeva, poněvač nemůže ani vyloučit trus. Zkusím přiložit foto. Setkali jste se někdo s něčím podobným.

Začaly se do tohoto vlákna trefovat spamboti, takže ho zamknu. Stejně nic nového už nepřinese. (GG)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jinak je přece norrmální, že ptáci a plazi požírají malá množství kamínků, kvůli trávení a následně… poslední
MadMike 28.04.2008 20:38
MadMike

Jinak je přece norrmální, že ptáci a plazi požírají malá množství kamínků, kvůli trávení a následně kamínky v trusu vyloučí, ne?

- ne u všech plazů - kvůli trávení to dělají ptáci, protože maj něco jako druhej žaludek, kterej plazi nemají, tudíž nepožírají substrát kvůli trávení. Substrát požírají přesně kvůli tomu co tu psal Krokodýl - pokud mají potřebu získat z něj nějaké minerály nebo látky které jim chybí. Mí gekončíci např. od doby co jsem jim dal k dispozici 2 misky s minerály nikdy substrát nepozřeli (hodně jemný písek, krmení z pinzety) a to jsem jim kontroloval trus poměrně často.
Nicméně si tímto nejsem jistej u plazů komplexně, jen u několika ještěrů, které chovám, tudíž se jimi víc zabývám. Budu rád, když mě někdo zkušenější poučí. ;-)

Zpět do poradny Nahoru