Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Bazilišek zelený - vliv inkubace

Zdravim, mam takovy dotaz a snad mi nejak poradite, protoze se mi stala ted docela smutna vec a chtel bych zjistit, cim to mohlo byt. Mel jsem inkubovany vajicka bazilisku zelených, ktera krasne rostla a pred tydnem v patek se orosila, takze jsme si rikal ze uz by se mohli lihnout.
Jenze 2 dny se nic nedelo, tak jsem je teoprve vcera rozstrihl a ve vsech byly nalezeny plne vyvinuta krasna mladata...mrtva... podobna vec se mi stala i s inkubaci elaphe guttata, kde byla ve vajickach nalezena plne vyvinuta mladata, ktera v nich proste zustala a umreli tam..dokazete mi rict pricinu, nejakou radu? vajicka mam v provizornim inkubatoru- stara mraznicka kde je dany topny kabl, teplota udrzovana termostatem na 30,5-31 stupnu, vlhkost pomerne vysoka( u bazilisku by mela byt)..vajicka byly dana v plastove krabicce ve vlhkem vermikulitu..krabicka zakryta prodiravenym vikem.. napadlo mne vliv malo vzduchu, protoze prece jen se do mraznicky moc vzduchu nedostane..ale zase v prirode sou vajicka zahrabana v pude ze ano.. a ja je zas nejak zaduseny moc nemel... no proste chci nato prijit na kloub a vyvarovat se takovym dalsim smutnym neuspechum...
predem dekuji za odpoved, a snad ste se docetli az sem:)

Předmět Autor Datum
Vysoká inkubačná teplota,uplne stačí 28C .Inkubačná doba sa o pár dní predlži ale mládatá su životas…
peterveter 29.04.2008 13:59
peterveter
hm hmmm, v literature je prave pro bazilisky psana takto vyssi teplota ze muze byt klidne.. hmm, do…
OndraR. 29.04.2008 14:17
OndraR.
Otázkou je přesnost termostatu a teploměru, pokud tam bylo místo 31 ve skutečnosti třeba 32, tak už…
krokodýl 29.04.2008 19:15
krokodýl
Jak vidíš Ondro, může to být tou teplotou, jen mě nenapdla nepřesnost měření termostatu, což může bý… poslední
VH 29.04.2008 19:51
VH

Otázkou je přesnost termostatu a teploměru, pokud tam bylo místo 31 ve skutečnosti třeba 32, tak už to může být nadoraz, klidně bych u bazilišků šel "jen" na 30, pro jistotu (manévrovací prostor pro nepřesnost termostatu). Guttaty teda určitě jen při takových 29 nebo bych i dělal rozdíl den/noc (28-30/24-26).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru