Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem umírá mi chameleon ?

zdravím .. mám šílený pocit že se mi děje něco s chameleonem .. stáří něco přes rok , nikdy nebyl moc aktivní ,ale po situaci ,kdy jsem přišel domů a našel jsem ho jak leží zaklíněný mezi větvemi na zádech a skoro se dusí , se sním něco stalo ! lovil cvrčky,nějakým způsobem si dal na "tlamů " a cvrček kteráho chytil a sním pak skončil na zádech ho dusil ! naštěstí jsem přišel včas a pomohl mu,ale od té doby se mu nechce do větví a polehává na zemi (kokosová drt) ,kde se občas pohne a furt tak zváštně "zívá" a otírá se jazykem .. poradte prosim ... děkuji

Předmět Autor Datum
Ahoj, jedna z možností je bohužel zacpání trávicího traktu právě tím kokosem, kterej má pod ním. Nec…
MadMike 02.05.2008 17:08
MadMike
od té doby se mu nechce do větví To není o tom, jestli se mu chce nebo ne, ale jestli fyzicky může.…
navay 02.05.2008 17:09
navay
Jo ten Lignocel je to "nejlepší" co jsi mu tam mohl vůbec dát. Řekl bych, že na internetu je o těch… poslední
tris 02.05.2008 20:28
tris

Ahoj, jedna z možností je bohužel zacpání trávicího traktu právě tím kokosem, kterej má pod ním. Nechci vyvolávat vášně na téma lignocel, ale u chamiků je to prokazatelnej problém s velkým procentem úmrtnosti. To by mohlo vysvětlovat i to dušení, nicméně to neber jako hotovou věc, je to jen jedna z více možností - že by ale zdravej chamik při lovu spadl na záda a při tom mu zaskočil cvrček nevěřim. Nemá hodně nafouklý břicho?
Na nic bych nečekal a vzal ho k veterináři se specializací na plazy.

od té doby se mu nechce do větví

To není o tom, jestli se mu chce nebo ne, ale jestli fyzicky může. A neovlivní to ani žádný "špatný" zážitek. Pro jemeňáky jsou větve přirozené prostředí, tam se cítí nejlépe.

P.S.: Zkus si to po sobě ještě jednou v klidu přečíst. Pak se zeptej sám sebe, jestli tomu co si napsal rozumíš a dává ti to smysl. Já třeba "chápu" tak polovinu z toho co je tam napsané, zbytek je chaos bez jakékoliv logiky. Pokud chceš poradit, zkus to napsat srozumitelně a lépe popsat v čem je problém. Takto je tady 100+1 možnost v čem může být zakopaný pes. Přesto se obávám, že tyto příznaky směřují nenávratně k úhynu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru