Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nemocná agama

Mám sice agamu vodní,ale snad i tak někdo poradí.:?:už druhý den moje agama divně dýchá a každou chvíly má pootevřenou nebo otevřenou pusu,může to být nachlazení??děkuji předem za radu

Předmět Autor Datum
Ahoj. Mohlo by být ale nejprve si dobře zkus zkontrolovat podmínky v teráriu. Zkontroluj jesli máš t…
Diega 04.05.2008 16:07
Diega
tak jo moc děkuju a jsem ráda že to není vážný určo písnu
verča 04.05.2008 16:46
verča
ale ještě jsem si všimla že se mu(řikam mu ozzy)nafukuje ten lalok a to se nikdy nedělo a vše se děj…
verča 04.05.2008 17:02
verča
Viz co jsem psal u toho naseho problemu - pokud namahaveji dycha a pritom u toho sipe - "chrchla" ta… poslední
lucifer 05.05.2008 20:29
lucifer

Ahoj. Mohlo by být ale nejprve si dobře zkus zkontrolovat podmínky v teráriu. Zkontroluj jesli máš teplotu a vlhkost v normě, protože kdyby v teráriu neměla možnost se "zchladit" na nějakém místě dále o žárovky tak by nejspíš dýchala rychleji s otevřenou tlamou. Co vím o nachlazení, u plazů se léčí podáváním vitamínů ve větší dávce než obvykle a nebo stačí na pár dní zvýšit teplotu v teráriu. Ale jak říkám nejprve si zkontroluj teplotu + vlhkost. Potom napiš a určo ti poradí i jiní...;-)

Viz co jsem psal u toho naseho problemu - pokud namahaveji dycha a pritom u toho sipe - "chrchla" tak je to prej temer na jiistotu nejaka infekce dychacich cest. Dle veterinare jasne na prvni pohled i dle toho jak agama stoji = pokud se snazi mit hlavu vic nahore, stat vyrazne zvedla "na prednich" kvuli dychani.

Netvrdim ze je to stejne i u vas, ale u nas je agamak na antibiotikach u veterinare, a ja abych zarizl cerneho kohouta a zapalil 5 cernych svici, aby vse dobre dopadlo... ]:( (only joke, JA preci nemuzu napsat"modlim se aby..." :-p )

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru