Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kladeni vajec - důležité

Ahoj, KatkoP, dopadlo to katastrofalne, inkubator jsem stihl pripravit, inkuboval jsem celkem 10 vajec, vse pukavci!!!
Na zacatku, byly problemy s el. v dome, kdy pri zapnuti vice spotrebicu vypadaval jistic, tudiz teplota kolisala +-5C takze od nejakych 31C az do 26C, coz by nemelo ze zacatku tolik vadit, byla to otazka max. tydne, musel jsem nechat predelat elektroinstalaci v patre. Minuly tyden jsem rozbil posledni vejce po 298dnech inkubace, kdy se stale tvarilo zdrave, bez vad, ci spatne barvy, opet pukavec. Takze nevim, cim, podil na tom mam jiste ja, diky inkubaci pouze na nopove folii, a prvotnim vykyvum, a obcasnemu dolevani vody do inkubatoru. Druhou veci je preleceni cele skupiny proti nejakemu zakernemu viru, ktery jim napadl horni cesty dychaci, byl mozny lecit pouze vybranymi antibiotiky, protoze proti vetsine byla nemoc rezistentni, sel z nich hlen a tezce dychaly, nastesti jsem nasel velmi dobreho veterinare a ten zacal rychle jednat. Nemluve o tom, ze zelvy mely byt dle pana byvaleho "chovatele" ve 100% kondici a zdrave. Pri koupi jsem se zeptal, co to ma na plastronu za bordel, a ze pry je to normalka v pohode, a ejhle, ono to maji zaplisnene plastrony, nehorazne zacervene, jedna dokonce v haji ledviny, tece z ni porad. Plisen na plastronech ma vliv take na oplozenost, ty plisne jsou tak agresivni, ze jsou schopne se dostat az do zazivaciho traktu, tim zelvam rozhazet spolu se skrkavkami traveni a tim celkove oslabit zvire a jeho imunitu. Po podani silnych antibiotik nelze vyloucit i nekolik spatnych snusek.
Co se tyce dnesniho stavu, samec pari jak vztekly, prez zimu mely 300W Ultravitalux a vitaminy, ted venkovni vybeh. Ikubator uz mam nastartovany, predelany, inkubovat se bude ve vermikulitu.
Zaverem bych chtel napsat, ze moji radost vystridalo obrovske zklamani, po tak dlouhe dobe cekani ani jedno mlade. Pocatecni problemy- nemoce, jen dat ty zelvy do poradku, spousta casu, penez, a v neposledni rade, ted uz vim, ze se neda verit NIKOMU! Na krku mam chovnou skupinu zelv, do kterych budu muset po dele jak roce stale investovat spoustu penez a doufat, ze se povede vylihnout aspon nejake mlade. Jinak veskere problemy jsem resil s dvema veterinari, lanoratori v Liberci a Plzni, abych do nich netlacil nejake zbytecne leky a lecba byla efektivni.
Drzte pesti, at to letos/ pristi rok na jare vyjde a dockam se svych vubec prvnich mladat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny