Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Manipulace - "vypousteni"

Zdravim
Jak vypoustite hady zpet do terarka? Odlovit (hak za hlavu a rukou), do pytliku nacpat, z pytliku vyndat, to vsechno uz zvladam docela v pohode, ale pri vraceni do terarka mam furt takovej divnej pocit ze to nemam uplne pod kontrolou. Dik za tip...

Předmět Autor Datum
Ahojda, no já mám hadíka sice jen krátce, ale zatím sem neměla žádné velké problémy s tím aby se Hap… nový
kiki.kiki.piki 07.05.2008 10:30
kiki.kiki.piki
Tak záleží jakého hada myslíš jedáka a jakyý druh?!Jinak já max. použiju hák + koženou rukavici pro… nový
Filip 07.05.2008 11:27
Filip
Kdepa jedaka, E. Climacophora je mym mazlickem. Jenze je znacne netykavej, ono jak uz sem tu psal, p… nový
bahno 07.05.2008 11:38
bahno
Tento druh hada taky zrovna nepatří mezi "klíd´ase" a co se týče kousnutí tak by to zas nemělo být t… nový
Filip 07.05.2008 11:48
Filip
Tak krecek, teda krecik dzugarsky me kousnul zrovna ted(chovam parecek v praci, mame na co koukat a… nový
bahno 07.05.2008 12:25
bahno
Tak to ti čeče asi neporadím pač jsem takový problém ještě naštestí neřešil...Akorát když jsem K.krá… nový
Filip 07.05.2008 13:52
Filip
Stejně se chová i moje nová obsoleta - nediv se ... ona myslí že ji chceš ulovit, zabít a sežrat. Je… nový
FildaV 08.05.2008 13:26
FildaV
ja zase moji uzovku vemu sice ze zacatku na me sicela ale zatim me jeste nekousla kdyz uz ji drzim v… nový
Jecka 23.06.2008 20:48
Jecka
Já mám teda jen mladou tmavku,ale když si ji chci vzít ,tak ji prostě lapnu někde uprostřed a vytáhn… nový
panenka71 24.06.2008 07:46
panenka71
S vyndáváním z terárka a vypouštěním do terárka nemám vcelku problém s žádným hadem až tak, že by mn… nový
boaedon 24.06.2008 10:12
boaedon
No, jak je videt z vlakna Pochlubte se - vy a vasi hadi, albert se vyrazne zklidnil, takze uz se da… nový
bahno 24.06.2008 12:00
bahno
ja do mi uzovky taky stouram klacikem ale jen kuli tomu abych zjistil kde je pac se mi zahrabava do… nový
Jecka 24.06.2008 17:57
Jecka
Tak mě by zajímalo prč mi had najednou ,,nevěří".Mám ho od miminka(první svlek)a brávala jsem ho do… nový
akva 25.06.2008 18:21
akva
ja nych řek že je v "pubertě" nový
snake323 25.06.2008 18:46
snake323
Takto jedním slovem?..:-D taky mě to napadlo....ale u hadů...mě stačí moje děti s pubertou!!!! poslední
akva 25.06.2008 19:17
akva

Ahojda,
no já mám hadíka sice jen krátce, ale zatím sem neměla žádné velké problémy s tím aby se Happy usídlil znovu v terariu. Nestává se mi často abych ho musela nějak chytat třeba hákem nebo do pytlíku. Dávám mu určitý prostor, ale nenechávám ho nikam zdrhnout. Pak ho prostě jen čapnu do ruky, nechám ho aby se na mě trochu poplazil a jdeme do terárka, když se mírně brání, nejdřív ho vezmu hákem a pak ho prostě normálně nechm nalézt na ruku. pokud se někam přemístí, třeba kolem krku či tak prostě ho opět vezmu do rukou a ruce přisunu k terárku, po chvilce si tam sám vleze, pokud se mu nechce a různě se plazí jinam prostě dám ruce do terárka k větvi a to zabralo snad vždy. Happy si sám přeleze na větev, občas musím sundat jeho ocas z ruky protože se ještě drží, ale jinak v poho. Tenhle prtoces nám nezabere víc jak 2 min. Nevím co chováš za hady, ale pokud nejsou jedovatí, myslím si že zas taková opatrnost při vracení být nemusí.

Kdepa jedaka, E. Climacophora je mym mazlickem. Jenze je znacne netykavej, ono jak uz sem tu psal, predemnou ho mel blbec a potom idiot. Takze na otevreni dvirek had udela esicko, na jakejkoliv dotek se pokusi zdrhnout a kdyz mu dojde ze v terarku daleko neutece tak se otoci a snazi se kousnout, zatim sem vzdycky uhnul, jen jednou me skrabnul zoubkem. Obcas i vymena vody je docela "adros". Pokavad to neni nezbytne nutny tak s hadem nemanipuluji, vcelku jsem i smirenej ze me driv ci pozdeji kousne, ale ze bych o to nejak stal...

Tento druh hada taky zrovna nepatří mezi "klíd´ase" a co se týče kousnutí tak by to zas nemělo být tak hrozný,přeced jen to není křeček...:-DJinak jak je ten hadík starej a velkej?Zkus si pořídit njakou koženou (silnější) rukavici a tím ho můžeš vyndávat?!

Tak krecek, teda krecik dzugarsky me kousnul zrovna ted(chovam parecek v praci, mame na co koukat a doufam ze albert zlikviduje "prebytky"). Ne vod hada(1m) to asi hrozny nebude, ale i to strejchnuti zoubkem bylo citit ba i par kapek z toho vyteklo a "plnej zasah" asi trochu krvacet bude(nic co bych neprezil, ale proc?). Rukavice me moc nesedi, navic had je precijenom prijemnej na dotyk takze radsi rukou. Jen to vraceni do terarka... znova si pomoct hakem? Bohuzel jsem komplet samouk, takze nemam vod koho takovyhle finticky vokouknout, treba jak vyndat v klidu hada z pytle jsem odkouknul az od veta, ale jak ho vratit do terarka, to zatim nebylo od koho.

Tak to ti čeče asi neporadím pač jsem takový problém ještě naštestí neřešil...Akorát když jsem K.královské čistíval tlamku tak vždycky když jsem jí vracel do terárka tak jak jsem ji držel za hlavu tak sem ji napřed položil na substrát a pak ji pustil hlavu a druhou rukou jsem ji akorát držel za konec ocasu,ale nikdy po mě nevystartovala...:-)Víc ti bohužel neporadím...:-/Přeju hodně zdaru..;-)

Stejně se chová i moje nová obsoleta - nediv se ... ona myslí že ji chceš ulovit, zabít a sežrat. Je jí jedno jestli si člověk - nezajímá ji že si s ní chceš jen "pohrát". Jak už je v ruce (a nic jí neděláš) tak u je v klidu. Nechám ji polozit po ruce a jak ji dám nad substrát v terárku, tak v klidu sleze sama. Regiuska je praví opak. Klidně ji vezmu - nedává najevo, že by se jí to nelíbilo.

ja zase moji uzovku vemu sice ze zacatku na me sicela ale zatim me jeste nekousla kdyz uz ji drzim v rukouch tak se nak uklidni a pomalu prolejza mezi prsyty a pak kdyz uz chce jit do tedarka pomozim ji tam hlavu a pockam az tam vleze sice hned nekam zdrhne do ukrytu nebo se zahrabe do raseliny a je v klidu nevim nejaky lidi rikaji ze uzovky jsou zbrkli ale nesetkal sem se stim jeste jen z hodne mladimi hady :-):))

Já mám teda jen mladou tmavku,ale když si ji chci vzít ,tak ji prostě lapnu někde uprostřed a vytáhnu ven, i když syčí jako když se upouští pára. Ještě se mi nestalo, že by po mě vystartovala. Jakmile je totiž už jednou v ruce tak je hned klidná jak beránek. A vracím ji do terárka tím způsobem, že položím první půlku dovnitř a druhá půlka za ní zaleze sama.:))

S vyndáváním z terárka a vypouštěním do terárka nemám vcelku problém s žádným hadem až tak, že by mně chtěli kousnout. Jenom 120cm samec E.guttata, když zjistí, že ho chci dát zpět do terária, cpe se pořád ke dvířkům ven, takže mu tam musím dát prvně tělo a nakonec hlavu, nekouše, tak mu hlavu do terárka normálně rukou vrátím. Při otevření terária má hned uprchovací myšlenky. Samice E.guttata je při dotyku nedůtklivá, ale nekousne. Většina hadů sama zaleze do terárka, když jim hlavu nasměruju do úkrytu, tam rychle zalezou.Kousací hadíky nemám, tak nevím, co bych Ti ještě poradila.

No, jak je videt z vlakna Pochlubte se - vy a vasi hadi, albert se vyrazne zklidnil, takze uz se da vzit do ruky "na volno". Proste ho predemnou meli dva idioti(nedostatek krmeni, stourani klacikem "jestli je jeste zivej" a pod.), takze had byl tezce neduverivej, mlatil hlavou vo sklo terarka kdyz jen nekdo prosel kolem. No ale kdyz sem ho nechal v klidu, obcas ho pozoroval, obcas otevrel terarko, postupne ho obcas prstikem nadzvednul, ale zase ne moc casto... obcas procvicil reflexy:-). Dost podle me udelal vylet k veterinari, kdy sem hada nacpal do pytliku, hodil pod mikinu a vyrazil. Rekl bych proste zjistil ze kontakt se mnou prezije a uz tolik neplasi, vobcas sice vocaskem zavibruje, ale uz daleko min nez pred tim.
Nicmene puvodni dotaz furt trva, fakt by me zajimalo jak vracite do terarka treba jedovaty druhy, vzhledem k uzovkam treba boigy...

ja do mi uzovky taky stouram klacikem ale jen kuli tomu abych zjistil kde je pac se mi zahrabava do raseliny jinak je to mas mila a hadno uzovka jeste me nekousla jen naznacila a to byla moje blbost sem udelal v terarku rychli pohyb jinak je to krasny had :):))

Tak mě by zajímalo prč mi had najednou ,,nevěří".Mám ho od miminka(první svlek)a brávala jsem ho do rukou jednou týdně.I když jsem chtěla víc ať může v klidu trávit a růst.Teď už má rok a půl.V roce po mě vystartoval,ale asi spinkal a lekl se.Nyní ale při otevření terárka dělá esíčko,a už mu moc nevěřím.Výpady nedělá,očichává si mě a když ho chci jemně podebrat tak se drží zuby nehty všeho co tam má.Takže ho násilím netahám a nechám ho být.Ale přeci jen jednou za měsíc potřebuji ho vytáhnout ven a udělat komplet úklid.Poraďte mi jak na něj.Je možné že mu voním jinak než dřív když se mě nebál?Nikdy jsem mu neublížila;-),násilím nevytahovala,léky nepíchala...prostě nic.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru