Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Regiuska zvrací

Nazdárek, měl bych jeden dotaz. Vím, že už to jednou někdo někde řešil. Včera jsem viděl svoji Regiusku jak zvrací, byly to však jen chlupy a bylo to dva dny po krmení. Dá se s tím něco dělat, nebo prostě má jen problém ty chlupy strávit, tak je radši vyzvrací? Díky

Předmět Autor Datum
De o to jak dlouho jí máš. Jestli zvracela vícekrát a nebo poprvé. Věř ale tomu že po 2 dnech to urč…
drobek 10.05.2008 12:16
drobek
Budu pozorovat. Když mi tenkrát zvracela, jako že to nemohla strávit, tak to děsně smrdělo a bylo vi…
MartinSekyra 10.05.2008 12:31
MartinSekyra
poprosím ještě o nějakou radu. díky....
MartinSekyra 13.05.2008 12:09
MartinSekyra
Ale to ti těžko někdo poradí když nepíšeš nic o podmínkách chovu, stresu, o ničem. Věštit z křišťálo…
Sharkie 13.05.2008 13:53
Sharkie
Vyvrhování smotků srsti jsem před lety (začátkem 90-tých let) taky pozoroval u jednoho kusu ze tří m…
Vladěk 13.05.2008 19:49
Vladěk
Asi to fakt bude tohle. Pokud to není klasické zvracení potravy, tak bych si s tím hlavu nedělala. T…
Sharkie 14.05.2008 14:54
Sharkie
Pozor, netvrdím že se nutně musí jednat o totéž. Popisuji jen moji zkušenost (jak jsem se nyní kouka… poslední
Vladěk 14.05.2008 15:26
Vladěk

De o to jak dlouho jí máš. Jestli zvracela vícekrát a nebo poprvé. Věř ale tomu že po 2 dnech to určitě jenom chlupy nebyli. Je několik možností nejčastější jsou tyto: 1. vysoká teplota, 2. velké sousto, 3. zažívací obtíže nejčastěji díky vnitřním parazitům. U regiusky z odchytu nebo farmy běžná věc. Pokud vylučuješ teplotu a velké sousto dojdi na veterinu nech udělat výtěry a podle toho co se najde léčit. Pokud je problém v těch prvních 2 možnostech tak je to poměrně v klidu.

Budu pozorovat. Když mi tenkrát zvracela, jako že to nemohla strávit, tak to děsně smrdělo a bylo vidět jak to je natrávený. Tohle vůbec nesmrdělo a když to uschlo, tak je to jen takové chmíří. Mám ji už asi půl roku a viděl jsem to u ní prvně. K doktoroj asi zajedu. Přítelka děla ve zveráku, tak říkala, že jí mají přijít kapičky na odčervení zažívacího traktu, tak to dám oboum krajtám, aby měla dušička klid. Tady krajťule co zvracela, tak to je takovej nenasyta, tak je možné že tu myš zhltnul, nechám ho týden bejt a uvidíme...

Vyvrhování smotků srsti jsem před lety (začátkem 90-tých let) taky pozoroval u jednoho kusu ze tří mláďat Python regius. Splést si to z vyvržky nestrávených zbytků z důvodu jakéhosi onemocnění opravdu nejde. Jak píšeš; jednalo se opravdu jen o bílou srst bez jakýchkoli příměsí, a absolutně bez zápachu. Když jsem to vzal do ruky a začal prohlížet důkladně, ani sem nechtěl věřit, že samotná myší srst může být až takhle jemné chmíří. Zajímavé bylo, že mi to dělalo jen jedno z mláďat, a co jsem vysledoval; vždy až po několikerém nakrmení. V cca 1/2 roce jejího věku, když povyrostla to přestala dělat.
PS: Obdobné vývržky popisuje Ludwig Trutnau (Herpetofauna: 1984) u druhu Leiopython (Liasis) albertisii.

Pozor, netvrdím že se nutně musí jednat o totéž. Popisuji jen moji zkušenost (jak jsem se nyní koukal do záznamů) z roku 1993.
Moje zvíře normálně pravidelně žralo a mimo jiné odkládalo i trus s močovinou, ...a jen čas od času vyvrhnulo tyhle čisté a úhledné špalíčky srsti. Zvíře jsem jednou přistihnul při samotném vyvrhování, a pak jsem ve zmíněné době tento vývržek našel ještě asi 3x, nebo 4x v terariu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru