Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Regiuska zvrací

Nazdárek, měl bych jeden dotaz. Vím, že už to jednou někdo někde řešil. Včera jsem viděl svoji Regiusku jak zvrací, byly to však jen chlupy a bylo to dva dny po krmení. Dá se s tím něco dělat, nebo prostě má jen problém ty chlupy strávit, tak je radši vyzvrací? Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
poprosím ještě o nějakou radu. díky....
MartinSekyra 13.05.2008 12:09
MartinSekyra
Vyvrhování smotků srsti jsem před lety (začátkem 90-tých let) taky pozoroval u jednoho kusu ze tří m…
Vladěk 13.05.2008 19:49
Vladěk
Asi to fakt bude tohle. Pokud to není klasické zvracení potravy, tak bych si s tím hlavu nedělala. T…
Sharkie 14.05.2008 14:54
Sharkie
Pozor, netvrdím že se nutně musí jednat o totéž. Popisuji jen moji zkušenost (jak jsem se nyní kouka… poslední
Vladěk 14.05.2008 15:26
Vladěk

Vyvrhování smotků srsti jsem před lety (začátkem 90-tých let) taky pozoroval u jednoho kusu ze tří mláďat Python regius. Splést si to z vyvržky nestrávených zbytků z důvodu jakéhosi onemocnění opravdu nejde. Jak píšeš; jednalo se opravdu jen o bílou srst bez jakýchkoli příměsí, a absolutně bez zápachu. Když jsem to vzal do ruky a začal prohlížet důkladně, ani sem nechtěl věřit, že samotná myší srst může být až takhle jemné chmíří. Zajímavé bylo, že mi to dělalo jen jedno z mláďat, a co jsem vysledoval; vždy až po několikerém nakrmení. V cca 1/2 roce jejího věku, když povyrostla to přestala dělat.
PS: Obdobné vývržky popisuje Ludwig Trutnau (Herpetofauna: 1984) u druhu Leiopython (Liasis) albertisii.

Pozor, netvrdím že se nutně musí jednat o totéž. Popisuji jen moji zkušenost (jak jsem se nyní koukal do záznamů) z roku 1993.
Moje zvíře normálně pravidelně žralo a mimo jiné odkládalo i trus s močovinou, ...a jen čas od času vyvrhnulo tyhle čisté a úhledné špalíčky srsti. Zvíře jsem jednou přistihnul při samotném vyvrhování, a pak jsem ve zmíněné době tento vývržek našel ještě asi 3x, nebo 4x v terariu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru