Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím, tak to vypadá, že 1. pokus o inkubaci proběhne aspon trošku úspěšně, ale ted k dotázku, pro…
RaJi 13.07.2008 10:07
RaJi
RaJi , já vylezlé hadíky opatrně, bez prudkých pohybů vyndám ven, aby se ostatní nelekli. Někteří tr…
boaedon 14.07.2008 07:09
boaedon
no zatím ještě nevím, z 16 vajíček mám 10 jich venku a jsou super!!!:-* 2 z toho mi úplně zežloutli…
RaJi 14.07.2008 22:45
RaJi
Myslím, že by do týdne měli být venku, ale neuspěchej to. Jednou jsem měla vajíčko přes týden , neda…
boaedon 15.07.2008 13:16
boaedon
Dobře, už jsem se smiřovala s tím, že z toho už nic nebude..:.( Akorát 1 jsem teď koukala, že je jak…
RaJi 15.07.2008 15:36
RaJi
To nevadí, já jsem se to taky učila, ale je lepší, když to vidíš. Určitě se najdou rady i tady. Já j…
boaedon 16.07.2008 10:53
boaedon
Zdravím, nevím zda má cenu zakládat nové vlákno, tak to zkusím přidat sem: Tak z těch 4 pořád nic, t…
RaJi 22.07.2008 18:32
RaJi
ja neviem,,ale sec co inkubovali hovorili ze vlhkost najblizsie ku 100%:(
Piarista 22.07.2008 19:35
Piarista
je to pravda:?: ale asi jo, příště budu mít vyšší vlhkost a snad už to bude lepší výsledek, prosím p…
RaJi 23.07.2008 05:23
RaJi
Prosímtě to slovenské děcko nad tebou vůbec nepočůvaj.... Vlhkost si mněla ok! Já inkubuju vše bez n…
Hans 23.07.2008 17:37
Hans
Možná,že kdyby RaJi vlhkost kontrolovala,tak jak by se to při inkubaci vajec mělo dělat,tak by mláda…
Melda 23.07.2008 18:17
Melda
Já vlhkost neměřím, ale kontroluji dostatečnou vlhkost substrátu pohmatem (možná je to špatně, že ne… poslední
boaedon 24.07.2008 08:00
boaedon

Zdravím,
tak to vypadá, že 1. pokus o inkubaci proběhne aspon trošku úspěšně, ale ted k dotázku, prosím začinají se mi líhnout guttky, včera byla naprasklá 4 vajíčka, dnes už jich je 8 a 1 je úplně venku. A ted k dotazu, mám to 1 vyndat? Nebo počkat až se tamty dolíhnou? Četla jsem, že když se tam sahá a vyndavají, tak že se ty hadičky, co jsou eště ve vajíčku mohou lehnout a nějak utopit:-? prosím poradte, jinak už mám připravené terko s vyhřátou teplotou podobné v inkubátoru, aby to pro ně nebyl šok. Prosím radte, co nejdříve!!! Děkuji za veškeré vaše zkušenosti!!!!

RaJi , já vylezlé hadíky opatrně, bez prudkých pohybů vyndám ven, aby se ostatní nelekli. Někteří trochu zalezou, ale ne tolik, aby se "utopili". Líhnutí vajíček gutátek nám připadlo na stejnou dobu, máš už je všechny venku? Já už ano, 10.7.08 se prořezalo poslední hádě. jen co přetahnu fotky, dám je do vlákna mláďat. Dej vědět, jak se Ti povedli.:))

no zatím ještě nevím, z 16 vajíček mám 10 jich venku a jsou super!!!:-* 2 z toho mi úplně zežloutli a zcvrkli se, tak to asi nic :.( a 4 netuším.. Vypadají stejně jako to co se vylíhli, ale ještě ani nevykukují, vlastně ani nejsou "nařízlé" (sorry za výraz :-[ ) Tak uvidím, ale jsem vždy šťastná za každé které vyleze:-D Jinak děkuji za rady během březosti, inkubace, nebýt Vás všech tak nevím nevím .. :-? Myslíš, že ještě se mohou "proříznout"? První se vyklubali v neděli, ale prořízlé už byli tak 2 dny dopředu. Stává se někdy, že mají mezi sebou větší pauzu:?:

Myslím, že by do týdne měli být venku, ale neuspěchej to. Jednou jsem měla vajíčko přes týden , nedalo mi to, nakoukla jsem do něj a byl tam živý hadík. Tak jsem mu hlavičku vystrčila ven , nechala ho ve vajíčku a až zatáhl žloutkový vak, tak vylezl sám.

Dobře, už jsem se smiřovala s tím, že z toho už nic nebude..:.( Akorát 1 jsem teď koukala, že je jakoby nařízlé, ale malinko narozdíl od těch předešlých, ani není úplně prořízlé, tak se bojím, že ten drobek nevyleze, ale budu doufat dál, zázraky se dějí:)).. Třeba se mu to napodruhé nějak podaří.. Jinak eště 1x díky a myslím, že budu ještě otravovat s rozkrmováním až to přijde..

To nevadí, já jsem se to taky učila, ale je lepší, když to vidíš. Určitě se najdou rady i tady. Já jsem měla v každém vrhu nějakého hadíka, který nechtěl sám žrát. Někteří jsou takoví zarputilci, kteří stávkují i 2 měsíce. Ale vždycky, něž ho nakrmíš ručně, musíš mu dát šanci, jestli si nevezme sám, a pak teprve přikročit k násilnému krmení.
Tak ať Ti ty prckové vylezou :-)

Zdravím, nevím zda má cenu zakládat nové vlákno, tak to zkusím přidat sem:
Tak z těch 4 pořád nic, tak mi to nedala a otevřela jsem vajíčka, ve všech byl hadík :.(:.( Ale teď k dotazu, všichni byli mrtví, úplně jak vysušení. Přitom teplotu i vlhkost jsem po celou dobu inkubace měla stejnou. Nevíte co jsem mohla pokazit.. Opravdu mě to moc mrzelo a nechci, aby se to opakovalo.. Měla být vyšší vlhkost, anebo nižší teplota?? Vlhkost byla 60-70% jakkdy a teplota 26-29°C a na pár hodin mi to vylezlo na 30 asi v polovině inkubace.. Děkuji za Vaše rady.. Jinak jsem ještě připojím dotázek, po jaké době se běžně poprvé svlékají?

Prosímtě to slovenské děcko nad tebou vůbec nepočůvaj.... Vlhkost si mněla ok! Já inkubuju vše bez nějáké extra velké kontroli vlhkosti. Gutky inkubuji vždy při teplotách 27-28°C vlhkost nevím protože u takovejch zvířat jakou jsou guttky je naprosto zbytečné něco takového kontrolovat. S tím že je ti to líto to je samozřejmí. Ale ber to tak že u těchto zvířat se nejedná o záchranu druhu. Že jsou už obyčejné guttky úplně vytlačovány ( podle mně je to velká chyba ). Takže stalo se ale ať to zní jakkoliv není to žádná tragédie. Proč se ti nevilíhli ti z takového popisu nepovím.... Mohli být prostě jen slabí a nedokázali se dostat ven....

Možná,že kdyby RaJi vlhkost kontrolovala,tak jak by se to při inkubaci vajec mělo dělat,tak by mládata neuschla.Neni to problém jen 100% vlhkosti v inkubátoru,ale možná byl jen vyschlý substrát.Jinak se 100% vlhkostí v inkubátoru souhlasím,sám ji také udržuji.;-)

Já vlhkost neměřím, ale kontroluji dostatečnou vlhkost substrátu pohmatem (možná je to špatně, že nemám vlhkoměr), mám ho dost vlhký. I tak se mi někdy stane, že jeden hadík ze snůšky nevyleze, ale uschlý rozhodně není. Spíš někdy odumře zárodek a vajíčko se zkazí.
Souhlasím s Meldou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru