Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Štíři - Mimotělní trávení

s prominutím ale tomu mimotělnímu trávení jedovatých hadů sem se dobře zasamál, to je čistě jenom jed, kerej slouží pouze k paralyzaci kořisti
Tak byla to samozřejmě jen nadsázka, směřovaná na tvrzení - vstříknutý jed = mimotělní trávení, nicméně nemohu souhlasit s tím, že hadí jed slouží čistě jen k paralyzaci kořisti, primárně jistě, ale většina hadích jedů obsahuje množství látek způsobujících rozklad tkání a tudíž je to vlastně součást "trávení" kořisti, i když k němu pravda dochází hlavně až po pozření kořisti, ovšem ta začíná být "načatá" pomocí některých složek jedu už ve fázi působení jedu ještě před smrtí a pozřením. Ale byla to opravdu jen nadsázka nebo snad lépe řečeno takový vtípek na téma otázky okolo mimotělního trávení.

Jen pro názornost přesná kopie mých slov:

krokodýl [89.24.105.76] , 12.03.2010 14:03

Ono v podstatě mimotělně začínají i jedovatí hadi.

-------------------------------------------------- ------------------------------

VH [195.178.74.177] , 12.03.2010 14:04

No, to jo :) jenze tam se to takhle nedefinuje :) Ti stiri kdyz rozhryzavaji tu korist, tak vne chelicer maji kasi s enzymama, zatimco hadice to ma v puse :)

-------------------------------------------------- ------------------------------

Re: Štíři - Mimotělní trávení
krokodýl [89.24.105.76] , 12.03.2010 16:38

Ovšem působení složek jedu a tedy i rozklad buněk a tkání začíná (hlavně u zmijí a chřestýšů) už ve chvíli, kdy je kořist injikována a sežrána může být o několik minut až desítek minut později. Ale jasně, jen taková malá OT.


Samozřejmě nejsem debil a vím, že hadi tráví uvnitř těla.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny