Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Vyhřívání kladiště u leguána zeleného

Zdravím vespolek a mám menší dotaz. Dříve jsme bydleli v hodně teplým bytě, takže bednu s mokrým pískem jako kladiště jsem nemusel nijak zvlášť vyhřívat.
Teď bydlíme v kameným domě a na dně terária jsou už teploty nízký, takže řeším, čím pořádně prohřát kladiště s mokrým pískem.
Je to bedna 70x70x80 (d/s/v) pro malou samici - kabelem umístěným pod bednou to asi neprohřeju celý, dávat ho přímo do písku se mi zdá jako zbytečný risk. Přemýšlel jsem i nad nějakou topnou deskou (ne folií). Pokud to budu mít přímo v tom kladišti, potřeboval bych hlavně, aby to bylo "vodotěsný". V zoo koukají z kladišť jen přívodní kabely a nezeptal jsem se, co za tělesa mají uvnitř.
Proto bych poprosil jestli máte někdo nějaký nápad/radu/doporučení. Díky

PS: snažil jsem se prohledat poradnu, ale smířlivou odpověď jsem nenašel (buď není nebo jsem blbě hledal), tak se dyžtak omlouvám
[mod]Změna předmětu, původně: Vyhřívání kladiště u Leguána zeleného - jen jsem opravil jméno :) Nejsme v anglofonní zemi :) VH (VH)[/mod]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jenom tak pro info - nakonec jsem si vzal od každýho rady trochu a do polystyrenové desky jsem z… poslední
MadMike 03.06.2008 17:01
MadMike

Tak jenom tak pro info - nakonec jsem si vzal od každýho rady trochu a do polystyrenové desky jsem zavrtal (horkovzdušná pistole + nožík) dva plonkovní topný kameny s termostatem a na to celý jsem položil tu bednu. Zatím to vypadá OK, písek je docela teplej a samice je v kladišti naložená imrvére. Dělá nory jak krtek :)) a já 5x denně vysávám kolem terárka písek.
[http://i62.photobucket.com/albums/h107/mike_the_mad _dog/DSC_00090001.jpg]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru