Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pochlubte se - hybridi II.

Ne, je to malinko jinak :) Sranda je, že v případě těch ptáků (se kouknu doma u kterých to bylo) se jedná o mezirodové křížence! Darwin vyvrácen samosebou nebyl, jen pořád upravován, doplňován a pod. :) Někteří by ti řekli, že už neplatí, jiní zas ano :) Je to hodně složité téma, jsem z toho sám jelen :)

S těma hybridnímaónama máš pravdu, měli by se zmenšovat až zmizet, jenže to asi nezaznamenáme. V Evropě jsou tyhle divný druhy pozůstatkem posledního glaciálu - nebo přesněji glaciálních refugií a průšvih je v tom, že každý organizm,us je měl jinak... Třeba u některých modrásků je prokázáno, že měli gl.r. v oblasti Černého moře a Pyrenejského polosotrova, jinej druh k tomu má ještě Itálii, některé lesní druhy přežili v izolovaných ploškác v podalpí a na BAlkáně... a pak aby se v tom prase vyznalo :) Kamarád dělá mikrosatelitové studie na motejlech a okáčích a nachází neuvěřitelné věci - viz Journal of Biogeography - moc zajímavé práce, bohužel placeno. Fantastické je to, že mezidruhoví kříženci existují i u zvířat, kde by to nemělo jít (nemají třeba kompatibilní genitálie - znám takových případů několik). Samosebou, že je pak potíž s plodností potomků, jenže u některých druhů se to prokazuje jen velmi obtížně :) Jo to moooc zajímavé a docela dost se na tom dělá.

A ještě se vrátím k těm guttatám - samo, že se mi to až tak moc nelíbí, jenže dnes prostě máme jako pets celou řadu zvířat a u celé řady z nich jde již a pouze a prašule. Nemusíme s tím souhlasit, ale ... :) Aspoň že jsou ti sinakukuřice pěkně barevní :)

VH

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny