Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lepoještěr pestrobarevný

ahojky, mam par Calotesu uz asi dva mesice. Samicka ji jak utrzena ze retezu ale samec je pohubly ma trochu zapadle oci. A dokonce se necha chytit a neklademoc odpor az pak treba nekam skoci. To samicka je upln plasan a kdyz otevru tera tak prcha. Mel by jim byt cca rok. Diky za rady.

Předmět Autor Datum
Těžká rada, zvířata po importu mohou trpět a většinou také trpí různými problémy od dehydratace a zn…
krokodýl 27.05.2008 19:16
krokodýl
Ahoj diky za radu,bihuzel dnes sem ho nasel mrtveho. Mam na tohle smulu,uz mi zemrel par anolisu pre…
Lukáš Bajt 28.05.2008 20:16
Lukáš Bajt
U těchto druhů je bohužel odchovů po skrovnu, zkusil bych pro začátek shánět zvířata z odchovů (dost… poslední
krokodýl 29.05.2008 10:01
krokodýl

Těžká rada, zvířata po importu mohou trpět a většinou také trpí různými problémy od dehydratace a zničených ledvin po parazitózy, většinou kombinace všeho nastartovaná po dlouhém silném stresu, který pokračuje ještě dlouho po odkupu a umístění ve vhodných podmínkách. V první řadě bych samce přendal do karantény a oddělil ho od klinicky zdravé samice, pak by bylo vhodné udělat minimálně vyšetření trusu (pokud není trus tak výtěr kloaky nebo vzorek z výplachu střev). Po rozboru by se mohlo snad ukázat něco, s čím lze bojovat. Jinou možností je, že jde již o dospělé staré zvíře, které "dožívá" a import a stres tomu jen napomohl. Kontaktoval bych určitě zkušeného veterináře. Z nejlepších doporučuji např. v Praze působícího MVDr. Honzu Hnízda nebo MVDr. Davida Modrého z Brna.

Ahoj diky za radu,bihuzel dnes sem ho nasel mrtveho. Mam na tohle smulu,uz mi zemrel par anolisu pred rokem asi po 3 mesicich a ted samec po dvou...ale samicka je fakt zdrava, barevna, najezena. Doufam ze ji to vydrzi. A kde bys doporucil kupovat zvirata?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru