Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nová želva

Promiňte, budu možná nepříjemný, nedá se ale nic dělat. Pokud někomu uhyne želva za dva dny po nákupu, jsou jen tři možnosti.
Buď jste si již téměř mrtvou želvu koupila, takže jste musela vědět do čeho se pouštíte, nebo se musela stát vážná chyba při převozu (např. přehřátí), nebo muselo dojít k úrazu.
Svůj podíl viny na tom tudíž do značné míry nesete také. Ono je jednoduché házet všechnu vinu na prodejce, nějak mě ale nejde do hlavy, proč by ten prodejce prodával téměř mrtvé želvy a riskoval následné problémy a reklamace. Dva dny před úhynem by jistě o problému věděl.
Tím, že kupujete želvu po burzách, vždy dobrovolně přijímáte určité riziko, už jen přítomnost mnoha zvířat s neznámým zdravotním stavem v omezeném prostoru je riskantní. Pokud chcete mít alespoň 95% jistotu koupě kvalitní a zdravé želvy, zajeďte si k nějakému chovateli, nechte si ukázat kde a jak zvířata chová, udělejte si čas a vyptejte se na základní potřeby chovu, stejně tak jako se to praktikuje např. při koupi štěňat. Investujete sice peníze za dopravu navíc, ale v konečném důsledku sama vidíte jak to ve finále dopadá.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny