Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno odpovídá velikost věku?

Jsem tady novaček, takže prosím o odpověď jakého pohlaví je želva na fotce a zda její velikost odpovídá roku uvedeném v papírech 2004. Zdá se mi malá a trochu tzv. vyhublá, a také se trochu loupe je to normální? (na snímku je hned po koupání). Želva je umístěna v tzv. kokosovém vláknu či jak se to jmenuje (každé dva dny to pořádně zaleju a želvy na noc trošku přihrnu na zadní části) je lepší si sehnat hobliny? jak často substrát měnit? Mám ji měsíc, je nutné hned navštívit veterináře na vstupní prohlídku? stačí třeba jen vyšetřit trus? nebo je nutný hned odběr krve? díky
[http://img81.imageshack.us/img81/8260/zelvapindruse 262008mjc1fw1.jpg]
trochu jsem ti tu želvu zmenšil;-)(carlos)

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no ja rikam ze o tom moc nevym tak mne oprav jestli to mam blbe o te holce nebo klukovy to fakt asi…
pepito 04.06.2008 16:56
pepito
Je nepsaný pravidlo který platí na 100% je to tak i u psů co nechtěj žrát granule nebo u želv co cht…
drobek 06.06.2008 06:33
drobek
Ani netušíte Drobku, jak mě vaše odpověď vylepšila náladu. Někdy totiž fakt propadám depresi. Nepomá…
KHor 06.06.2008 08:33
KHor
takže, mrzí mě si myslíte že krmím želvu banánem kompotem a vařeným masem. mam i vodní želvu (12 let… poslední
xena 09.06.2008 09:39
xena

Je nepsaný pravidlo který platí na 100% je to tak i u psů co nechtěj žrát granule nebo u želv co chtěj jen ovoce a né trávy. Ještě nikdy nechcípla želva hlady když má v teráriu pampelišky, jitrocel, jetel apod. U psů granule v misce. Když vždycky vidim rachitickou želvu a majitelku říkající "když ona nemá nic jiného než banán ráda". Věřte tomu že když dáte směs trav bodlák a pod. do 3dnů bez jiného krmení začne žrát toto a bude to pro ni 1000x lepší a hlavně zdravější. Rozhodně želva neni dítě neni potřeba nic trhat ani míchat. Ona si poradí. Chce to vydržet než dotrucuje.

Ani netušíte Drobku, jak mě vaše odpověď vylepšila náladu. Někdy totiž fakt propadám depresi. Nepomáhají fotky, nepomáhají přesné návody. Prostě je to pořád dokola. Stále je tendence cpát želvy zeleninou, ovocem, granulema atd. bez ohledu na následky. Čím je taková potrava dražší a má exotičtější název, čím většími písmeny je na obalu napsáno SPECIELNÍ tím lépe.
Pokud tazatelka chce vědět co bude želva přijímat opravdu s nadšením, tak to je houska, nebo raději piškot v mléku, banány, sladké ovoce, kompoty, rozmočené psí granule, kus upečeného kuřete a podobné nesmysly. Želva si sice opravdu pošmákne, ale už nyní si můžete vyhlédnout místo kde její mrtvolku zakopete, v lepším případě si hledat veta u kterého budete konzultovat a napravovat dietetické chyby.
Copak je tak těžké pochopit, že želva je tvor pocházející z přírody a ne ze supermarketu, živící se potravou která je volně v přírodě dostupná. To rozhodně nejsou ani piškoty ani housky ani mléko ani jogurt ani granule ani kapací nebo polykací vitamíny, dokonce to nejsou ani zeleniny a ovoce typu kedluben, mrkve, banánů, jablek, mandarinek, atd.
Jsou to divoce rostoucí byliny, trávy atd.

takže, mrzí mě si myslíte že krmím želvu banánem kompotem a vařeným masem. mam i vodní želvu (12 let) a ta prospívá je zdrava. ani jedna z želv nemá mašlicku a namaštěný krunýř. právě buduju venkovný výběh u rodičů. Jedna se o to, že bohužel původní majitelka krmila pouze saláty, červy a co ji poradili ve zverimexu. Takže jsem se chtěla jen poradit jak želvy rychleji a lépe přehodit na doporučovanou luční stravu. už se mi to podařilo, krmim nestříkanou vojteškou nebo občas jetelinou, bodláky samozřejmě jen ty nafocené, hluchavky, svačec, jitrocel, kokoška.. za víkend už zvlaádly i netřesk. vic toho bohužel v praze před barákem nenanjdu ale každých 14 dní vezu tašku zelenýho z moravy.je mi jasné že želva není v kondici snažím se s tím neco dělat, jen jsem chtěla poradit jak to zlepšít a zrychlit... a také je mi jasné že za měsíc co je v mé péči želvy nedožene zanedbané dva,tři roky. ale i tak diky. až trochu přibere ten kluk či holka, tak posbírám odvahu a zkusím ji tu ukázat...tak díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...