Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Barevne formy vousatek - mate v tom KDOKOLIV jasno?

Ja uprimne ne, praxe u nas v cechach = ze vse co ma na sobe aspon spetku cervene nebo oranzove je "sandfire" nebo "orange phase"... (pripadne na burzach se napise "sandfire" na cokoliv jen aby se zduvodnila vyssi cena, byt je to jen tmaveji sede bez spetky barevneho pigmentu :x: )

Pokud se podivam na zahranicni weby tak taky nebudu o moc chytrejsi - spis mam pocit ze se oznacuje "puvod" (Sandfire drgon ranch treba) + barva (Sandfire red...gold... atd.) ale zadny rad a poradek v tom neni... :?:

Aktualne mame mlade - samicku - import s USA - "sandfire" v svetlejsi oranzove barve = predpokladam Sandfire dragon ranch "gold" nebo "red/gold", pak samecka puvodem z Francie, prodavajici rikal barevne forme "georgia" - predpokladam ze rodice tim padem puvodem z Georgia Dragons? (vyrazne pigentovany do oranzova s rudym pruhem na zadech). Pro verejnost mel napsano zazite "sandfire", ale pri koupi a debate (rukonozne nemeckoanglicky...ehm...) vysvetloval "barevna forma ne sandfire, my pro to oznaceni georgia"

Myslite ze je nejaky system dle ktereho by slo tu kterou barvu zaradit, nebo je v tom jednoduse "bordel"a jak si to kdo oznaci a co si vyslechti - pomicha tak to bude a basta? Rikat vsem barevnym "sandfire" mi prijde dost nestastne a nesmyslne...

Předmět Autor Datum
Čeče mám doma z US knížku (klasickej název The Bearded Dragon Manual), kde je to krásně popsaný s fo…
MadMike 20.06.2008 19:10
MadMike
hm, o te knizce vim - zkousel jsem ji sehnat v elektronicke podobe - naskenovanou, ale marne. A nevy…
lucifer 20.06.2008 19:23
lucifer
Jáí ji právě koupil přes Amazon :)), ale jestli vládneš němčinou, tak na repnatu se dají sehnad dobr…
MadMike 20.06.2008 19:32
MadMike
no pokud by se ti s tim chtelo piplat a naskenovat tak bych byl velice zauzlovan :-D Kvalita by me a…
lucifer 20.06.2008 19:56
lucifer
Nema problema ;-)
MadMike 20.06.2008 20:26
MadMike
U RepNatu jsem ji taky viděl... (www.repnat.cz)
kocour 23.06.2008 11:27
kocour
Mají ji tam za 490,- Je to dobrá knížka, sám ji mám zadarmo- donesl ji kamarád z nějakého 2nd handu,…
malpolon 23.06.2008 12:08
malpolon
Máte pravdu, ta knížka tam opravdu je :-D Ovšem pokud bych uměl německy, vůbec bych neváhal a zakoup… poslední
MadMike 23.06.2008 12:44
MadMike

Čeče mám doma z US knížku (klasickej název The Bearded Dragon Manual), kde je to krásně popsaný s fotkama, ale nevím, jak ti to ukázat - sám se o tohle nezajímám, takže netuším. Snad, že bych ti to vyfotil, ale pak to může ještě víc zkreslit barvy...u nás se koupit nedá mrcha. Ale těch barevných forem je tam vyfocenejch a popsanejch určitě kolem 20. :-|

hm, o te knizce vim - zkousel jsem ji sehnat v elektronicke podobe - naskenovanou, ale marne. A nevyplati se mi vymyslet neco pres Amazon a pod. u veci za par dolaru... (tusim 19,90) V Ladvi jsem se ptal minuly tyden u Robimause co knizky o vousatkach, a prej by meli nejspis jeste letos nejakou o vousatkach vydat - nekdy na podzim, tak jem zvedav na jake urovni to bude.

Jáí ji právě koupil přes Amazon :)), ale jestli vládneš němčinou, tak na repnatu se dají sehnad dobrý knížky o pogonách, ale za těžký prachy. Ta edice od Robimausu je dobrá, ale myslím spíš pro začátečníky - základní věci. S rozebráním barevnejch forem bych nebyl moc optimistickej, ale můžu se samozřejmě uplně mýlit :)).
Kdybys chtěl, mohl bych zkusit ti to naskenovat(samo barevně:-D)...ale za kvalitu neručím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru