Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový veterinární zákon - poplatky

Zjišťoval jsem si to poměrně důkladně, jelikož na toto téma už tu bylo dost diskusí. Pokud mám jednoho leguána zeleného, platím 3000. Pokud mám dva leguány zelené nebo třeba 50 leguánů zelených, 20 leguánů nosorohých atd. atd. platím 5000. Je jedno, jestli jsou to jedinci stejného druhu nebo více druhů a kolik jich je. Kdybych měl platit za každé zvíře, musel bych si vzít úvěr.
Rozdíl je v tom, že pokud mám registrované např. leguány zelené a přibyde mi další leguán zelený, musím to hlásit, ale poplatek neplatím. Ovšem pokud mám registrované jen leguány zelené a přibyde mi leguán nosorohý, musím již platit ten menší poplatek 3000,-
To je logika co :-D, hrůza.
Novinkou je, že pokud mám registraci a přestěhuji se, provedou u mě kontrolu a přepíšou místo chovu a já nic neplatím. Minule to bylo tak, že se celá registrace musela dělat znova, včetně poplatku.
Na co přesně se ty poplatky vybírají netuším. Vzhledem k tomu, že celá kontrola probíhá cca 30 minut, včetně kávy a malé přednášky, kde seznámíme kontrolota s tím, co je to za zvířata, kde žijí a co potřebují k životu:)), tak opravdu nevím.

PS: Lucifer - 100% souhlas

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny